Κάρυστος: Αγωνία για τον αγνοούμενο ψαροντουφεκά – Έκκληση της οικογένειας να συνεχιστούν οι έρευνες

 Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κάρυστο – Ελπίδες ότι ο 44χρονος μπορεί να έχει παρασυρθεί σε κάποια ακτή της Εύβοιας 

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι Αρχές στην Εύβοια για να εντοπίσουν τον 44χρονο ψαροντουφεκά που αγνοείται από την προηγούμενη Τετάρτη.

Το Λιμενικό «οργώνει« όλη την περιοχή της Καρύστου, αλλά και διάφορα σημεία στις ακτές της Εύβοιας όπου ο 44χρονος πατέρας δύο παιδιών θα μπορούσε να έχει βρει «καταφύγιο» παρασυρόμενος από ρεύματα, ωστόσο μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι ο ψαροντουφεκάς βρέθηκε, με αποτέλεσμα κάποιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες ανεύρεσης του 44χρονου να ανασταλούν, με την οικογένεια όμως να διαμηνύει πως πρόκειται για ψευδή είδηση, κάνοντας παράλληλα έκκληση για βοήθεια.

Όπως επισημαίνουν, είναι αναγκαίο να συνεχιστούν οι έρευνες με κάθε τρόπο, ενώ παράλληλα ζητούν και από όσους ιδιώτες επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια για τον εντοπισμό του ψαροντουφεκά.

Οι ελπίδες δεν έχουν χαθεί και εκτιμάται ότι ο 44χρονος ενδεχομένως να έχει παρασυρθεί σε κάποια ακτή της Εύβοιας.

Το χρονικό

Όπως έγινε γνωστό παρέα τριών ψαροντουφεκάδων κατευθύνθηκαν την Τετάρτη ανοιχτά της Καρύστου προς την πλευρά του Αιγαίου για κατάδυση. Όταν βγήκαν πάλι στην επιφάνεια οι δύο από αυτούς διαπίστωσαν πως ο τρίτος δεν είχε εμφανιστεί και μάλιστα εντόπισαν τη σημαδούρα του να κατευθύνεται ανοιχτά προς τη θάλασσα.

Οι λιμενικές Αρχές που ειδοποιηθήκαν σήμαναν συναγερμό και ξεκίνησε επιχείρηση αναζήτησης με τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) στην οποία μετείχαν 3 περιπολικά του Λιμενικού Σώματος σκάφη ιδιωτών, ενώ στις έρευνες μετείχε και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού όπως επίσης και ιδιώτες δύτες που ειδοποιήθηκαν συγχρόνως χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με ενισχυμένες δυνάμεις, αφού μετέχουν πλέον και εθελοντές διασώστες από το Αλιβέρι. Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή περιπολούν ρυμουλκά και άλλα σκάφη που ερευνούν σε συνδυασμό με τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος.