Φωτιά στη Λούτσα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Αρτέμιδας

Η φωτιά στη Λούτσα τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο

H φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αρτέμιδα (Λούτσα) έχει τεθεί υπό έλεγχο σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Επίσης υπήρξε συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Λόγω της πυρκαγιάς η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγ. Ιωάννου από το ύψος της οδού Νέστορος στο ρεύμα προς το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου.

«Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλά και κινήθηκε προς τα πάνω, προς έναν λόφο της Αρτέμιδας. Μάλιστα, απειλήθηκαν σπίτια. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε περιοχή με πυκνή βλάστηση στην περιοχή «Πράσινος Λόφος» στην τέταρτη στάση Βραυρώνας. Bρίσκεται κοντά σε σπίτια όμως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο γίνονται και ρίψεις με εναέρια μέσα», ανέφερε ο κ. Μάρκου νωρίτερα στο newsbomb.gr.

Το ελικόπτερο συνεχίζει να επιχειρεί με διαρκείς ρίψεις νερού μέσα σε δύσβατο σημείο, εκεί όπου έχει περιοριστεί αυτή τη στιγμή η φωτιά, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενεργούν για να μην επεκταθεί ή να μην κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει κοντά στην οδό Μακεδονομάχων και Νικηταρά και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ξεκίνησε από κάποιο οικόπεδο στην περιοχή. Υπήρξε ανησυχία καθώς η φωτιά έκαιγε δίπλα σε κατοικημένη