Πύρινος εφιάλτης: Εκκενώνονται τα παιδικά χωριά SOS, γηροκομείο και τέσσερις οικισμοί

Φωτιά τώρα: Στην εκκένωση τεσσάρων οικισμών, ενός γηροκομείου και των παιδικών χωριών «SOS»  προχωρά η Πυροσβεστική.

Στην εκκένωση ενός γηροκομείου, των παιδικών χωριών «SOS» αλλά και τεσσάρων οικισμών προχωρά η Πυροσβεστική στη Βούλα, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της περιοχής, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σύμφωνα με τον κύριο Κωνσταντέλλο, πρόκειται για προληπτική εκκένωση, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Πρόκειται για τους οικισμούς Νέα Κάλυμνος, Εξοχή, Δίλοφο και Χέρωμα. Παράλληλα, στο γηροκομείο «Άκτιος Οδηγός» υπάρχουν 100 φιλοξενούμενοι, οι οποίο θα μετακινηθούν.

Το χρονικό της πύρινης λαίλαπας

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στο Πανόραμα Βούλας, καθώς το πύρινο μέτωπο «συνάντησε» πεύκα και άλλες μικρές εστίες με αποτέλεσμα να σημάνει εκ νέου συναγερμός.

Οι φλόγες «αγκάλιασαν» ξανά τα σπίτια της περιοχής ενώ φαίνεται πως έχει «καβαλήσει» την πλαγιά από την πίσω πλευρά του Πανοράματος. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για καμένα οχήματα στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται από πυροσβέστες από την περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και από την Στερεά Ελλάδα.

Πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, ένας Πυροσβέστης που έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βούλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο καιρός των επόμενων ωρών στην περιοχή

Πολύ δύσκολες ώρες στη Βούλα μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου. Κρίσιμο στοιχείο για την εξέλιξη της φωτιάς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, στις νότιες παρυφές του Υμηττού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την σελίδα Flame Project στο Facebook που ανέλυσε τα μετεωρολογικά δεδομένα στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου «αναμένεται βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της δασικής πυρκαγιάς στις νότιες παρυφές του Υμηττού, με αναμενόμενη επιδείνωση από νωρίς αύριο, Κυριακή (05/06) το πρωί.

Κατά την ίδια πηγή προχωρώντας προς το βράδυ, έως τις 21:00, αναμένεται: Εξασθένιση των ανέμων σε εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 2-3 μποφόρ μέσα στη νύχτα, με ενίσχυση στα 3-4 μποφόρ από νωρίς αύριο το πρωί. Ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής λεπτής καύσιμης ύλης σε επίπεδα άνω του 10-11%, γεγονός που θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της ταχύτητας εξάπλωσης της φωτιάς μέσα στη νύχτα, με εκ νέου πιο ξηρές συνθήκες από τις πρωινές ώρες αύριο.

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στη Βούλα και στη Γλυφάδα, με τις Αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν τις οικίες τους, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται να φύγουν!

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι κάτοικοι δεν φεύγουν από τα σπίτια τους, παρά τις συστάσεις των Αρχών, ενώ νωρίτερα είχε σταλεί και μήνυμα από το 112, το οποίο καλούσε σε εκκένωση την περιοχή της Βούλας.