Δίκη Λιγνάδη: Συνεχίζεται η κατάθεση του Νίκου Σ. – Οι περιγραφές του άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου

Για δεύτερη συνεδρίαση συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση του Νίκου Σ., του ανθρώπου που με τη συνέντευξή του στη Ναταλί Χατζηαντωνίου «φωτογράφισε» ως κακοποιητή του τον Δημήτρη Λιγνάδη, οδηγώντας τον τελικά σε παραίτηση από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σήμερα ο μάρτυρας αναμένεται να εξεταστεί από την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη και να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του τεθούν. Ωστόσο, στην προηγούμενη συνεδρίαση καθήλωσε με τη μαρτυρία του, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν εμφανώς ταραγμένος και ξέσπασε αρκετές φορές σε λυγμούς.

«Ήταν σαν να μας σκηνοθετούσε διαρκώς. Θυμάμαι τον πόνο, το φόβο, πώς θα πάω στην οικογένειά μου, τι να τους πω τι μου συνέβη; Δέκα πέντε χρόνια δεν μπορούσα να τους το πω. Ένιωθα εξευτελισμένος, αδικημένος, αν έχω κάνει εγώ λάθος; Τι ζήτησα; Μόνο έναν μονόλογο ήθελα να διαβάσω» είπε στο δικαστήριο.

Η γνωριμία του με τον κατηγορούμενο έγινε μέσω της θείας του που γνώριζε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός. Στην πρώτη συνάντηση τους του έδωσε ένα μονόλογο και στην δεύτερη, πήγε στο σπίτι του για να του τον διαβάσει. Ο σκηνοθέτης τον υποδέχτηκε φορώντας μόνο μια πετσέτα. «Σοκαρίστηκα, φαντάστηκα ότι θα έλεγε: «πάω να ντυθώ» δεν φαντάστηκα ότι θα έμενε με την πετσέτα στον καναπέ. Μου ζήτησε για να αποδείξω ότι είμαι διατεθειμένος να είμαι στο χώρο να του δείξω τα οπίσθιά μου. Παρουσία του άλλου παιδιού. Ήταν πάρα πολύ αμήχανο. «Σου είναι τόσο δύσκολο;», με ρώτησε. Σηκώθηκα, κατέβασα το παντελόνι, έδειξα τα οπίσθιά μου, το ανέβασα και ξανακάθισα» περιέγραψε ο μάρτυρας, που διαπίστωσε με την άκρη του ματιού του πως ο Λιγναδης χάιδευε τα γεννητικά του όργανα.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως υποχρεώθηκε από τον κατηγορούμενο σε στοματικό έρωτα προκειμένου να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλους, όπως του είπε ο σκηνοθέτης. «Μου έλεγε ότι «αν δεν είσαι ανοιχτόμυαλος, δεν θα μπορέσεις να ασχοληθείς με το χώρο». Μου ζήτησε αν μπορώ να κάνω στοματικό έρωτα στο αγόρι που ήταν δίπλα μου. Απλά έσκυψα στο παιδί και για δευτερόλεπτα έκανα αυτό, πιστεύοντας ότι όλο αυτό θα τελειώσει. Έγινε. Εκνευρίστηκε από την αδεξιότητά μου. Μου ζήτησε να κάνω το ίδιο και σε αυτόν, άρχισε ξανά να μου λέει τα ίδια» είπε ο μάρτυρας εξηγώντας πως «ήταν σα να μας σκηνοθετούσε διαρκώς».

Όπως είπε στο δικαστήριο ξεσπώντας σε κλάματα, «κάποια μας φώναξε μέσα. Μπήκαμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και οι δύο μέσα. Μου λέει «κατέβασε το παντελόνι σου», το έκανα ελάχιστα. Με έσπρωξε στο κρεβάτι. Δίπλα ήταν μία μεταλλική ράβδος. Με έσπρωξε στο κρεβάτι, πήρε τη μεταλλική ράβδο και την ακούμπησε στο σώμα μου. Με ακουμπούσε και προσπάθησε να διεισδύσει τη ράβδο στο σώμα μου. Έλεγα «σταμάτα πονάω», εκείνος φώναζε δυνατά «χαλάρωσε, ηρέμησε»».

Η ένταση χτύπησε κόκκινο έξω από τη δικαστική αίθουσα, όταν ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση ο συνήγορος του σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας με άτομα που παρακολουθούσαν τη δίκη. «Ο συνήγορος του κατηγορούμενου μας βιάζει κάθε μέρα, μας λέει λούγκρες και αλλαξοκώληδες. Στη χώρα που ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε από το μπούλινγκ» είπε ο μάρτυρας λίγο αργότερα.