Εικόνες σοκ στο κέντρο της Αθήνας – Χρήστης έκοψε την κεντρική αρτηρία – Τον έσωσε αστυνομικός

Η άμεση επέμβαση αστυνομικού, τον έσωσε από βέβαιο θάνατο

Άτομο χρήστης ουσιών το απόγευμα της Τετάρτης 01/06, επί των οδών Σατωβριανδού και Κουμουνδούρου στην Ομόνοια, έπειτα από χρήση ναρκωτικών ουσιών έκοψε την κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να έχει ακατάσχετη αιμορραγία.

Στο σημείο βρέθηκε ο αποσπασμένος αστυνομικός της ΟΠΚΕ αστυφύλακας Αριστογένης Δόβας (που είχε σώσει μαχαιρωμένο τουρίστα πριν λίγες ημέρες. Δείτε ΕΔΩ) μαζί με δυο συναδέλφους του που ενεργούσαν δίκυκλη περιπολία. Άμεσα, ο αστυφύλακας του παρείχε τις πρώτες βοήθειες για να ανακόψει την αιμορραγία. Επειδή στο σημείο της αιμορραγίας ήταν αδύνατη η χρήση “τουρνικέ” ο έμπειρος αστυφύλακας χρησιμοποίησε αιμοστατικές γάζες πιέζοντας την πληγή περιορίζοντας την ακατάσχετη αιμοραγία.

Μοτοσυκλέτα ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ με διασώστη κατέφθασε στο σημείο με σημαντική καθυστέρηση λόγω έκτακτων γεγονότων, ενώ το ασθενοφόρο έφτασε με καθυστέρηση μιας ώρας.

Όλη αυτή την ώρα, οι αστυνομικοί κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια να κρατήσουν στη ζωή το άτομο που διεκομήσθη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για τις πρώτες βοήθειες.

Οι εικόνες που κατέγραψε το Policenews από το σημείο: