Επεισόδια στο ΑΠΘ: Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και τρεις δημοσιογράφοι – Δύο συλλήψεις

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Συλλήψεων της ΔΑΕΘ στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης εντός του ΑΠΘ

Οι δύο συλληφθέντες συμμετείχαν στο μπλοκ που κινήθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων μπροστά στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και τρεις δημοσιογράφοι από πέτρες που πετούσαν οι κουκουλοφόροι. Για την απομάκρυνση των κουκουλοφόρων από την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Σε ετοιμότητα είχε τεθεί και το όχημα εκτόξευσης νερού, όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μπροστά από το Τμήμα Βιολογίας και κατέληξαν στην Πολυτεχνική Σχολή. Ένας καθηγητής κινήθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων και ζητούσε να αποχωρήσουν από το πανεπιστήμιο. Οι ταραξίες πυρπόλησαν έναν κάδο απορριμμάτων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να σβήσει η φωτιά. Ένας κουκουλοφόρος έσπασε με πέτρα το τζάμι του αυτοκινήτου ενός εργαζόμενου του ΑΠΘ.