Καρδίτσα: Χειροπέδες στον άνδρα που ανέβασε σκύλο σε οροφή αυτοκινήτου εν κινήσει

Συνελήφθη ο άνδρας στην Καρδίτσα που έβαλε σκύλο στην οροφή του ΙΧ

Συνελήφθη την Τετάρτη (11/5) σε περιοχή της Καρδίτσας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, άνδρας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σκύλου, που την Τρίτη εμφανιζόταν σε βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να βρίσκεται στην οροφή εν κινήσει οχήματος. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «αυτό είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει ο σκύλος» και ότι δεν υπήρχε πρόθεση βασανισμού.

Δέκα καταγγελίες την ημέρα στην ΕΛ.ΑΣ. για κακοποίηση ζώων

Το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε λίγο καιρό μετά τη σύλληψη άντρα που κλώτσησε γατάκι σε ταβέρνα στην Αιδηψό. Και αυτό το συμβάν έγινε γνωστό μέσω των social media.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι «τέτοιου είδους συμβάντα δεν γίνονται ανεκτά και οι πολίτες μπορούν να τα καταγγείλουν άμεσα στις Αρχές. Ακόμα και εάν δεν είναι οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες αλλά υποπέσει στην αντίληψή τους κάποιο βίντεο με κακοποίηση ζώου στα social media».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., καθημερινά γίνονται κατά μέσο όρο 10 καταγγελίες για κακοποίηση ζώων. Μόνο το τελευταίο 5μηνο οι καταγγελίες που έλαβε η Αστυνομία ήταν 1489, ενώ το ίδιο διάστημα έγιναν 140 συλλήψεις.