Ηράκλειο: Το γενετικό υλικό «πρόδωσε» τον κλέφτη

Ηράκλειο: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Χειροπέδες σ’ έναν κατ’ επάγγελμα «ζωοκλέφτη», πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Αστερουσίων στο Ηράκλειο, σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 41χρονο, ο οποίος είχε κάνει μεγάλη ζωοκλοπή το καλοκαίρι του 2021, κλέβοντας 85 πρόβατα από χωριό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Τότε δεν είχε καταφέρει αυτός και ο συνεργός του που παραμένει άγνωστος να ολοκληρώσουν το έργο του, αφού αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί και τους κυνηγούσαν. Μάλιστα, για να γλυτώσουν είχαν αφήσει τα περισσότερα από τα πρόβατα, φεύγοντας με 20 κλεμμένα.

Μετά από προσεκτική έρευνα του Α.Τ. Αστερουσίων και από τις απαντήσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του ζωοκλέφτη. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι πριν από λίγες ημέρες έφτασε η απάντηση από τα εργαστήρια της Αστυνομίας που έδιναν το γενετικό υλικό του 41χρονου, σε ένα αντικείμενο που βρέθηκε κατά την διαφυγή του εκείνη την ημέρα.

Στην επιχείρηση που έγινε σήμερα το πρωί ο 41χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αστερουσίων και της ΟΠΚΕ.