Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βοήθησαν ηλικιωμένο που έπεσε από το αμαξίδιο – Το «ευχαριστώ» της κόρης του

Η ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ένα περιστατικό βοήθειας προς πολίτες από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Ένα περιστατικό που βεβαιώνει ότι οι αστυνομικοί είναι πάντα στο πλευρό του πολίτη για ό,τι τους χρειαστούν έφερε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. με ανάρτησή της στο facebook με αφορμή την έκκληση βοήθειας μιας γυναίκας για να σηκώσει τον ηλικιωμένο πατέρα της ο οποίος είχε πέσει από το αμαξίδιό του.

Άμεσα προς βοήθεια της κυρίας Μαρίας, όπως είναι το όνομα της γυναίκας, έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή και ανταποκρίθηκαν μέσα σε έξι λεπτά από την ώρα που έγινε η κλήση στην Άμεση Δράση.

Αφού διαβεβαιώθηκαν πως είναι καλά οι αστυνομικοί αποχώρησαν για να συνεχίσουν τη βάρδιά τους με την γυναίκα την ίδια ημέρα να τηλεφωνεί εκ νέου στην Άμεση Δράση για να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς.

Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, η κα. Μαρία, τηλεφώνησε στο 100.

Ήταν αναστατωμένη, επειδή χρειαζόταν βοήθεια για τον ηλικιωμένο πατέρα της που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας. Είχε πέσει στο πάτωμα και δεν μπορούσε να σηκωθεί, λόγω της μεγάλης σωματικής του διάπλασης, ενώ η κόρη του ήταν αδύνατο να τον βοηθήσει.

Η αστυνομικός που διαχειριζόταν την κλήση, την καθησύχασε και άνοιξε κάρτα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. για «παροχή βοήθειας».

Σε 6 λεπτά, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με κωδικό Δ 110 – 1 βρισκόταν κάτω από το σπίτι τους και συνάντησαν την καλούσα. Δύο από αυτούς, ανέβηκαν μαζί της στο διαμέρισμα και τον βοήθησαν να σταθεί στο αναπηρικό αμαξίδιο.

Αφού διαβεβαιώθηκαν πως είναι καλά, αποχώρησαν για να συνεχίσουν τη βάρδιά τους.
Η κα. Μαρία, την ίδια μέρα, πήρε ξανά τηλέφωνο στην Άμεση Δράση για να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς.

Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, αλλά ήταν το πρόβλημα ενός συμπολίτη μας.
Στην καθημερινότητα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη και ειδικά στους ηλικιωμένους, που στα μάτια τους βλέπουμε τους γονείς μας.