Λαμία: Μεγάλη απάτη – Έτσι άρπαξαν 9.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Οι απατεώνες με τα «μαϊμού» τροχαία «χτύπησαν» στη Λαμία και άρπαξαν 9.000 ευρώ από μια 93χρονη

Όλα έγιναν όταν η ηλικιωμένη γυναίκα σήκωσε ανυποψίαστη το σταθερό τηλέφωνο άκουσε έναν άνδρα αναστατωμένο να της λέει ότι είναι γιατρός και ότι η κόρη της είχε πέσει θύμα τροχαίου και χρειάζονται επειγόντως χειρουργείο. Η 93χρονη ήταν τόσο ανυποψίαστη που ούτε τα σπαστά ελληνικά του «γιατρού» δεν την έκαναν να σκεφτεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχε σοκαριστεί από το κακό νέο για τον σοβαρό τραυματισμό της κόρης της και το μόνο που την ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή ήταν η υγεία της, όπως μεταδίδει το lamiareport.

Ο απατεώνας κατάφερε να την πείσει ότι χρειάζεται επειγόντως χρήματα για προχωρήσει άμεσα στο χειρουργείο και η ηλικιωμένη του είπε ότι όσα έχει στο σπίτι μπορεί να τα δώσει.

«Έρχεται τώρα η συνεργάτιδά μου να τα δώσεις….», της είπε ο «γιατρός», ο οποίος είχε εν τω μεταξύ «ψαρέψει» και τη διεύθυνση στη συνομιλία που είχε με τη γιαγιά. Σε λίγα λεπτά η 93χρονη κατέβηκε από το σπίτι όπου έξω από την πόρτα την περίμενε μια γυναίκα.

Η ηλικιωμένη έδωσε στην απατεώνισσα 9.000 ευρώ, η οποία μόλις πήρε τα χρήματα έγινε… καπνός. Όταν η γιαγιά κατάλαβε τι έγινε ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και άρχισε να χτενίζει την ευρύτερη περιοχή της Νέας Άμπλιανης, όπου διαμένει η 93χρονη, χωρίς όμως να καταφέρει να εντοπίσει τη γυναίκα που πήρε τα χρήματα ή τον συνεργό της.