Εξαφάνιση – μυστήριο στο Χαϊδάρι: Βγήκε για σύντομη βόλτα και δεν γύρισε ποτέ (vid)

Η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός άνδρα στο Χαϊδάρι, έχει αναστατώσει την οικογένειά του

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση του 42χρονου Νίκου Συνοδινού στο Χαϊδάρι ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου, έφυγε από το σπίτι του για μια σύντομη βόλτα και δεν επέστρεψε. Ο άνδρας σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ» αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Από την ημέρα που ο Νίκος Συνοδινός εξαφανίστηκε, η οικογένειά του δέχτηκε κλήσεις και ταυτόχρονα αναζήτησε φίλους του, ώστε να μάθει πιθανά μέρη που θα βρισκόταν ο άνθρωπός τους.

Η κάμερα της εκπομπής ακολούθησε τον αδελφό του αγνοούμενου στο δάσος Χαϊδαρίου, όπου τον έστειλαν πληροφορίες από τον στενό φιλικό κύκλο του Νίκου. «Περπάτησα δυόμιση ώρες, έψαξα ποταμάκια, ρυάκια, αλλά κανένα σημάδι του. Μου περιέγραψαν ένα χώρο που είχε πάνω σε ένα δέντρο μία μπλε κουβέρτα, δεν το βρήκα. Είχα χρόνια να έρθω στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά έπρεπε να κάνω την έρευνα και μόνος μου», είπε ο Γιάννης Συνοδινός.

Στις έρευνες πήραν μέρος και εθελοντές, που ορίστηκαν από τον Διοικητή του Χαϊδαρίου και σήκωσαν drone, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Εγώ πήγα ευθεία και τα παιδιά πιο βόρεια», εξήγησε για τις έρευνες ο αδελφός του και αναφέρει ότι ο ίδιος έψαξε προς το χώρο του στρατοπέδου. «Αυτές τις ημέρες και εγώ και η μητέρα του ζούμε σε μια ψυχική οδύνη. Να σταματήσει αυτό το πράγμα εδώ πέρα. Αν υπάρχει συγκάλυψη… Περνάει και αυτό από το μυαλό μου και πολλά ακόμα».

Ο αδελφός του 42χρονου αγνοούμενου μίλησε για τα όσα ακολούθησαν της εξαφάνισης, την αγωνία τους, αλλά και για το μυστήριο γύρω από το κινητό του τηλέφωνο: «Ο Νίκος είναι γέννημα – θρέμμα Χαϊδαρίου, ήξερε αρκετά καλά την περιοχή. Έχουν περάσει πάνω από δύο βδομάδες από την εξαφάνισή του και η αγωνία μας είναι μεγάλη. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μην ξέρεις τι έχει συμβεί στον άνθρωπό σου. Το κινητό του ήταν κλειστό. Ο Νίκος συνήθιζε να μένει σε κάποιον φίλο του για μία – δύο ημέρες, αλλά πάντα τον βρίσκαμε στο τηλέφωνο. Αυτό που γίνεται τώρα είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς και μας ανησυχεί πολύ. Του έχω στείλει και μηνύματα, αλλά δε διαβάστηκαν. Έχω ζητήσει από την αστυνομία να γίνει άρση απορρήτου, αλλά μου είπαν πως δεν μπορούν να το κάνουν στην προκειμένη περίπτωση», ανέφερε.

Ο Γιάννης Συνοδινός αναφέρθηκε και στις έρευνες των Αρχών: «Από την αστυνομία μου είπαν ότι ψάξανε ως αγνώστων στοιχείων σε νοσοκομεία και νεκροτομεία, αλλά δε βρήκαν κάτι. Ο Νίκος είχε φίλους, ρωτήσαμε κάποιους από αυτούς, αλλά μας είπαν ότι είχαν να τον δουν κοντά μία βδομάδα. Η φίλη του, που είχαν επικοινωνία πριν εξαφανιστεί, με διαβεβαίωσε ότι ο αδελφός μου δεν είχε τάσεις φυγής και ότι έκανε σχέδια για το μέλλον του. Ήθελε να φτιάξει κάποια πράγματα στη ζωή του προς το καλύτερο. Την ημέρα της εξαφάνισης αγκάλιασε τη μητέρα μας και ήταν χαρούμενος. Στη φίλη του είπε ότι θα πήγαινε στο περίπτερο να πάρει χαρτάκια για τα τσιγάρα του και θα επέστρεφε. Πιθανολογούμε ότι κάτι κακό του έχει συμβεί», είπε ο αδελφός του αγνοούμενου.

Με πληροφορίες από: anikolouli