Κρήτη: Εξιχνιάστηκε κλοπή στο Ρέθυμνο με λεία €50.000 – Ο δράστης εντοπίστηκε στο λιμάνι της Σούδας

H κλοπή στο Ρέθυμνο είχε σημειωθεί στις 15 Φεβρουαρίου

Στην εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής, η οποία διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης που προχώρησαν στην σύλληψη ενός αλλοδαπού, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος και ενός ημεδαπού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 33.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 20.000 ευρώ και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Από την έρευνα, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και βιντεοληπτικού υλικού από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, προέκυψε ότι την κλοπή διέπραξε ο αλλοδαπός. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και με τη συνδρομή λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, προχθές Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου εντοπίστηκε τις βραδυνές ώρες στο λιμάνι της Σούδας Χανίων, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο αλλοδαπός που συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.100 ευρώ.

Από την προανάκριση που συνεχίσθηκε προέκυψε και η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης κλοπής, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.