43 χρόνια Ομάδα “Ζ”

 Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών τιμά τα 43 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση της Ιστορικής Ομάδας Ζ, η οποία συστάθηκε με απόφαση της τότε Ηγεσίας της Αστυνομίας Πόλεων την 17 Φεβρουαρίου 1979.

         Πρόκειται για μια Ομάδα που υπάγεται στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής και η οποία έχει πλήξει πολλάκις κατά το παρελθόν διάφορες μορφές εγκληματικότητας, ενώ η αδιάκοπη κοινωνική προσφορά της προς την κοινωνία η οποία έχει σχέση με τη παροχή άμεσης βοήθειας, την έχει αναγάγει στο μυαλό των πολιτών, ως υπηρεσία πρώτης γραμμής. Άλλωστε, το ήθος, το θάρρος, ο ακέραιος χαρακτήρας, η επαγγελματική κατάρτιση, η αποφασιστικότητα, καθώς και η ικανότητα οδήγησης μοτοσικλέτας χαρακτηρίζει το προσωπικό που απαρτίζει την Ομάδα Ζ, με απώτερο στόχο και σκοπό την προστασία του έννομου αγαθού της ζωής και της προστασίας των πολιτών. Η Ομάδα Ζ αποτέλεσε επί σειρά ετών την προμετωπίδα της αστυνόμευσης για την προστασία του έννομου αγαθού της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι πεσόντες της που ανήκουν δικαίως στο πάνθεον των ηρώων αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, αλλά και οι δεκάδες τραυματίες της.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η Υπηρεσία βρίσκεται σε μια διαρκή πτώση, αφού οι επιλογές της Ηγεσίας την έχουν καθηλώσει σε φυλάξεις ακίνητων στόχων και σε εκτέλεση ειδικών δρομολογίων.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας, έως ότου η θρυλική Ομάδα Ζ να ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη και να επιστρέψει στα καθήκοντα που της αρμόζουν.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Διαβάστε επίσης: Αφιέρωμα στους θρύλους των “Ζ”ητάδων – Ο “Αρχηγός”, οι καταδιώξεις και το “κρυφτό” με τον θάνατο