Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ένας φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, έχει επώνυμα καταγγείλει ότι φοιτήτριες έχουν παρενοχληθεί από καθηγητή

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση ψυχολογικής βίας σε φοιτήτριες από καθηγητή διερευνάται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ΕΡΤ Τρίπολης νωρίτερα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιο Κατσή, δήλωσε τα ακόλουθα: «Υπάρχει μια καταγγελία που την αξιολογούμε άμεσα και σε βάθος εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες δικαίου. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λαμβάνει σοβαρά τα σχετικά θέματα διατηρώντας το τεκμήριο της αθωότητας. Θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πρώην υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ήρθαν στη δημοσιότητα καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση ψυχολογικής βίας σε φοιτήτριες από καθηγητή. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ποινικά κολάσιμες, διοικητικά ελέγξιμες, ακαδημαϊκά και ηθικά απαράδεκτες, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιό μου, αλλά σε κάθε ακαδημαϊκό ίδρυμα και εργασιακό χώρο. Στο ποινικό πεδίο, οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές είμαι σίγουρος ότι θα απονείμουν Δικαιοσύνη».

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαθεοδώρου τονίζει: «Άμεση όμως αναμένω να είναι η αντίδραση και των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι επώνυμες καταγγελίες σε βάθος, να προστατευθούν οι καταγγέλλοντες και οι καταγγέλλουσες -είτε είναι απόφοιτοι/ες, είτε είναι φοιτητές/τριες- να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, ολιγωρία, παράλειψη ή αμέλεια προκειμένου να σπάσει η σιωπή και να καταλογιστούν διοικητικά και πειθαρχικά οι ευθύνες αν και όπου υπάρχουν. Το σπάσιμο της σιωπής προκύπτει από το θάρρος, το κουράγιο και την απελευθέρωση του λόγου των θυμάτων. Καμία μόνη, κανένας μόνος».

Πηγή: ertnews.gr