Τηλεφωνικές απάτες: Επιτήδειοι επικαλούνται όνομα δημάρχου και αποσπούν κωδικούς pin και e-banking

Μόλις έγινε γνωστή η τηλεφωνική απάτη σε δημότες στο Κορωπί Αττικής, ενημερώθηκε η Ασφάλεια είπε ο δήμαρχος Κρωπίας

Nέο τρόπο εξαπάτησης του κόσμου με τηλεφωνικές κλήσεις έχουν βρει επιτήδειοι, όπως καταγγέλλει στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κρωπίας απατεώνες επιχειρούν να αποσπάσουν κωδικούς pin και e-banking χρησιμοποιώντας το όνομά του.

«Χθες είχαμε δύο περιστατικά. Στο πρώτο επικαλέστηκε το όνομά μου και ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό για να κάνει μία κατάθεση χρημάτων, αλλά αλλάζοντας συζήτηση ζήτησε να δώσουν το κωδικό (pin) για να μπορέσει να καταθέσει τα χρήματα σε ΑΤΜ», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κιούσης.

Μόλις έγινε γνωστή η τηλεφωνική απάτη σε δημότες στο Κορωπί Αττικής, ενημερώθηκε η Ασφάλεια είπε ο δήμαρχος Κρωπίας. Σύμφωνα με το δεύτερο περιστατικό οι απατεώνες ισχυρίστηκαν ότι «ο δήμαρχος θέλει να καταθέσει χρήματα του Δήμου» Και όπως τόνισε ο κ. Κιούσης οι οφειλές του Δήμου δεν κατατίθενται έτσι, αλλά βγαίνουν εντάλματα πληρωμής.

Ήδη από χθες ο Δήμος Κρωπίων έχει κάνει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποιώντας τους πολίτες.

«Για να είναι αληθοφανές εμφανιζόταν και ο αριθμός τηλεφώνου», προσέθεσε ο κ. Κιούσης με τους δράστες να αναζητούνται από την αστυνομία. «Η χρησιμοποίηση του ονόματός μου δημιουργεί υποψίες και για άλλα πράγματα. Πρέπει να προσέχουν όλοι οι άνθρωποι γιατί υπάρχει και αυτή η απάτη», πρόσθεσε.