Δολοφονία Άλκη: Ποιος είναι ο «άγνωστος Χ» του στυγερού εγκλήματος – Οδηγούσε το αμάξι των «σκληρών»

Σφίγγει ο κλοιός για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό και τη δολοφονία του Άλκη

Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες για τον 12ο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον «άγνωστο Χ» του στυγερού εγκλήματος. Το άτομο-μυστήριο που δεν κατονόμασε κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. προς την Ανακρίτρια γίνεται λόγος για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου.

Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο των «σκληρών». Σε αυτό επέβαιναν, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις κατηγορούμενοι που φέρονται να χτύπησαν άγρια τον Άλκη.

Στο αυτοκίνητο, (χρώματος ποντικί, μάρκας VW και μοντέλο Polo), επέβαιναν ο 21χρονος που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι, ο 22χρονος που φέρεται να κρατούσε το μαχαίρι και ο 25χρονος που φέρεται να κρατούσε το στειλιάρι.

Δηλαδή, ο άγνωστος άντρας, που φέρεται να φορούσε σκούφο, ήταν με τους σκληρούς της συμμορίας και ίσως ο πιο έμπειρος στο να εξαφανίσει τα ίχνη του. Το ερώτημα είναι γιατί δεν τον κατονομάζουν οι συνεργοί του. Επίσης, το όχημα αυτό δεν φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς είχε στρίψει δεξιά πριν αποβιβαστούν οι επιβαίνοντες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά ότι ο άγνωστος είναι κάτοικος Ωραιοκάστρου, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν επίθεση οπαδοί του ΠΑΟΚ πριν τη δολοφονική επίθεση στο Χαριλάου.

Ένα άλλο αποκαλυπτικό στοιχείο είναι ότι υπάρχει αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία στο όχημα των σκληρών, αυτό δηλαδή που είχε οδηγό τον 12ο εμπλεκόμενο, μπορεί να επέβαινε και πέμπτο άτομο. Εάν ισχύει αυτό τότε έχουμε δύο άτομα που δεν ταυτοποιήθηκαν και συμμετείχαν στην επίθεση.

Η κατάθεση του 23χρονου

Στοιχεία-σοκ περιλαμβάνει η απολογία του 23χρονου, φερόμενου ως οργανωτή της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 19χρονο Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Στην ερώτηση που έγινε στον 23χρονο για όλα όσα εκτυλίχθηκαν μετά την επίθεση και αφού μπήκαν όλοι στο αυτοκίνητο για να διαφύγουν, απάντησε: «Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ήταν σε καλή κατάσταση. ήταν ευχαριστημένοι. Ο Οδ… είπε «τους πήραμε».

Σε άλλη ερώτηση για όλα όσα είδε την ώρα της επίθεσης, έκανε λόγο για «άγρια εικόνα»: «Δε σταματούσαν, χτυπούσαν αλλεπάλληλα με τα χέρια και με ότι είχαν. Ήταν όλοι πάνω σε έναν και άλλοι πάνω σε άλλον και χτυπούσαν. Εγώ βέβαια εκείνη την ώρα είχα το νου μου κυρίως στα άτομα που ανέβαιναν. Στη συνέχεια εγώ μπήκα στο αμάξι και περίμενα τους άλλους να έρθουν».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι ήταν «κανονισμένο» πως θα κινηθούν: «Αποφασίστηκε να μπουν σε κάθε αυτοκίνητο γνωστοί με τους γνωστούς, δηλαδή εγώ με τους φίλους μου στο δικό μου αμάξι, στο δεύτερο αυτοί που είναι φίλοι μεταξύ τους, και στο τρίτο αυτοκίνητο επίσης το ίδιο (…) Αποφασίσαμε να μπω εγώ μπροστά γιατί ξέρω ανατολικά την περιοχή προς τα εκεί μένω. Οι Αρειανοί συνηθίζουν αφήνουν δύο άτομα μπροστά στο γήπεδο και πίσω κρυμμένα είναι άλλα άτομα που εμφανίζονται ξαφνικά αν συμβεί κάποιο επεισόδιο. Έτσι αποφασίστηκε να μην περάσουμε από κεντρικούς δρόμους. Αποφασίστηκε να με ακολουθούν οι άλλοι χωρίς συγκεκριμένη σειρά».

Στην ερώτηση ποιος ήταν ο σκοπός τους, απάντησε: «Ο σκοπός ήταν για μένα τουλάχιστον, να επιβληθούμε στους άλλους. Αν πετύχαιναμε κάποιον Αρειανό θα κατεβαίναμε και θα τρέχαμε για να τους φοβίσουμε. Ο σκοπός ήταν ο εκφοβισμός. Θα κατεβαίνουμε δηλαδή και θα τους τρομάζαμε».

Ο 23χρονος είδε τα βίντεο που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί κατά την προανάκριση για να αναγνωρίσει τους συνεργούς του:

«Στο πρώτο βίντεο γνωρίζω τον τελευταίο που έρχεται και κάθεται στη θέση του συνοδηγού τον… που φαίνονται καλά και να χτυπάει κάποιον στο ίδιο βίντεο. Από τα τρία άτομα που φαίνεται να κατευθύνονται προς τα οχήματα μας σε πρώτο χρόνο, τα δύο πηγαίνουν στο clio, αλλά δεν μπορώ να της αναγνωρίσω από την επισκόπηση του video, φοράει ανοιχτόχρωμο παντελόνι είναι που κάθεται στα πίσω καθίσματα του οχήματος μου. Στο δεύτερο βίντεο φαίνομαι να είμαι ήδη στη θέση του οδηγού. Επίσης το ίδιο βίντεο στην αρχή φαίνονται δυο άτομα να τρέχουν τα σκαλιά της οικοδομής επί της οδού Γαζή στην οδό Σεφέρη, που βρίσκεται το πόλο και λογικά κατευθύνονται σε αυτό».

Στην ερώτηση γιατί ξέφυγε η κατάσταση, ανέφερε: «Δεν ξέρω πραγματικά δεν το συζητήσαμε μετά. Υποθέτω ότι ένας λόγος είναι ότι κάποια άτομα τους κατηγορούμενους χτυπήθηκαν στο παρελθόν από Αρειανούς. Σίγουρα είναι ο… αλλά σχεδόν όλοι απ’ όσο ξέρω».