Δολοφονία Άλκη: Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 19χρονο Αλβανό

Δολοφονία Άλκη: Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές επιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες

Στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 19χρονου Αλβανού που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και επιβεβαιώθηκε από το αλβανικό υπουργείο, ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έδωσαν μεγάλη έκταση στο γεγονός, αναπαράγοντας ειδήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα διότι την επικαιρότητα απασχολούν μεγάλα γεγονότα όπως είναι η δίκη για την καθαίρεση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή της ΕΡΤ, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει. Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές επιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες.

Δολοφονία Άλκη: Κάλεσμα «μάχιμων» πριν την επίθεση – Ο «κουμανταδόρος» και η εντολή για κατόπτευση

Παράλληλα, τηλέφωνα σε «συνδεσμίτες» του ΠΑΟΚ, με στόχο να συγκεντρωθούν «μάχιμοι» οπαδοί για να επιτεθούν σε φιλάθλους και οπαδούς του Άρη στην περιοχή Χαριλάου, πραγματοποιήθηκε πριν τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη.

Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, στην οποία αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης και τότε έγιναν τα… τηλέφωνα.

Στο σημείο βρισκόταν ένας οπαδός γνωστού συνδέσμου, ενώ στη συνέχεια «άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα και σε άλλα άτομα και σε συνδέσμους». Συγκεκριμένα έγινε κλήση σε οπαδό που ανήκει σε άλλον -«σκληροπυρηνικό»- σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το άτομο αυτό φέρεται να ανταποκρίθηκε στο «κάλεσμα». Σύμφωνα με τη δικογραφία, πήγε και συνάντησε τους δράστες, μαζί με ακόμα έναν νεαρό.

Στη συνέχεια, κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος περιγράφεται ως ο «κουμανταδόρος των μικρών» (σ.σ. ως μικροί περιγράφονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μικρότερης ηλικίας), άρχισε να κάνει και άλλα τηλέφωνα. Το άτομο αυτό φέρεται να έδωσε εντολή σε κάποιον «μικρό» να πάει να κάνει κατόπτευση στους δρόμους γύρω από το γήπεδο του Άρη, με στόχο να διαπιστωθεί εάν βρίσκονται εκεί οπαδοί του Άρη. Η εντολή που έδωσε ο «κουμανταδόρος» στον «μικρό» ήταν να τον ενημερώσει εάν υπάρχουν πολλά άτομα συγκεντρωμένα στο Χαριλάου. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι «δεν υπάρχουν πολλά άτομα συγκεντρωμένα, παρά μόνο σε πεντάδες διάσπαρτα άτομα». Μία από αυτές τις «πεντάδες» ήταν η παρέα του Άλκη. Τότε ήταν που ο «κουμανταδόρος» έδωσε το «οκ» για την «τυφλή» επίθεση σε όποιον βρουν κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Στο μεταξύ, αποκαλύπτεται ότι την ώρα της επίθεσης ακούστηκε ένα από τα θύματα να ουρλιάζει: «Φτάνει, φτάνει». Τότε εμφανίστηκαν οχτώ οπαδοί του Άρη που άκουσαν φασαρία και προσπάθησαν να βοηθήσουν τα θύματα, καταδιώκοντας τους δράστες. Κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί εάν οι δράστες συνέχιζαν να χτυπούν ανελέητα τους τραυματισμένους φίλους του Άλκη. Όπως αναφέρεται, οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν μόνο όταν είδαν τους οχτώ οπαδούς του Άρη να κινούνται απειλητικά εναντίον τους.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι μιλούσαν μεταξύ τους μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Ενδεικτική είναι η συνομιλία που έγινε στις 18.59 της επίμαχης ημέρας, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία, μεταξύ του φερόμενου ως οργανωτή της επίθεσης και ατόμου που πρωταγωνίστησε στα χτυπήματα.