Βιασμός από ιερέα: Πώς η ανήλικη έσπασε τη σιωπή της – Ο ρόλος μίας ταινίας

Πλύση εγκεφάλου επιχειρούσε να κάνει ο 37χρονος ιερέας στην ανήλικη που φέρεται να έπεσε στα δίχτυα του, σύμφωνα με την κατάθεσή της  που αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να καταγγείλει το βιασμό της

Σύμφωνα με την καταγγελία σε βάρος του ιερέα, πατέρα τριών παιδιών, οι βιασμοί γίνονταν μετά την εξομολόγηση της κοπέλας. Μάλιστα, ο 37χρονος φέρεται να έλεγε στην 17χρονη ότι «η εξομολόγηση έχει πολλά στάδια. Ένα από αυτά είναι το ερωτικό…». Σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη της ανήλικης και άρχισε να συνομιλεί μαζί της μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Η ανήλικη φέρεται να έχει καταθέσει ότι ήθελε να φύγει από την «επιρροή» του 37χρονου και να σταματήσει να τον βλέπει αλλά εκείνος την πίεζε ψυχολογικά. «Του έλεγα άφησέ με, θέλω να φύγω», είπε η 17χρονη στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι η 17χρονη αποφάσισε να μιλήσει στις Αρχές επηρεασμένη από μία ταινία που είδε μαζί με φίλες της. Η ταινία πραγματευόταν το θέμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και της κακοποίησης. Μετά το τέλος της ταινίας καταστάλαξε μέσα της ότι ήρθε η ώρα να σπάσει τη σιωπή της.

Ο 37χρονος ιερέας από την πλευρά του αρνείται από την πρώτη στιγμή τα πάντα. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε απορημένος στους αστυνομικούς για τις σε βάρος του κατηγορίες. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, καθώς την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί η απολογία του στον Ανακριτή.

Ψάχνουν και άλλα θύματα

«Κατήχηση» σε ανήλικα κορίτσια φέρεται να έκανε ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας για βιασμό, ασέλγεια και πορνογραφία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Η εκκλησία όπου ιερουργούσε βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια. Εκεί ως υπεύθυνος του κατηχητικού έπειθε ανήλικες ότι είναι ένας πνευματικός άνθρωπος που μπορεί να κάνει κατήχηση, να τις καθοδηγήσει και να της εξομολογήσει. Στην περίπτωση της 17χρονης σήμερα κοπέλας που έπεσε θύμα του, έβρισκε ευκαιρία να βρίσκεται μόνος της μαζί της με πρόσχημα την εξομολόγηση. Ο ιερέας προσπαθούσε να πείσει ότι είναι ο «δάσκαλος» της, όπως χαρακτηριστικά φέρεται να της έλεγε.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι το Μάιο του 2020 εξαπέλυε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος της. Έλεγε στο παιδί ότι πρέπει να εξομολογηθεί, πήγαιναν μαζί σε ειδικό χώρο της εκκλησίας όπου ήταν οι δυο τους και εκεί βίαζε την κοπέλα.

Στην ίδια εκκλησία εξομολογούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και άλλες ανήλικες κοπέλες που πήγαιναν στο κατηχητικό, με την Αστυνομία να διερευνά κατά πόσο μπορεί να υπήρχαν και άλλα θύματα. «Αθέατοι» αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων είχαν γίνει εδώ και καιρό η «σκιά» του, χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό. Έβλεπαν ότι ο ιερέας έρχεται σε επαφή και με άλλες ανήλικες που πήγαιναν στην εκκλησία, χωρίς όμως να υπάρχουν αποδείξεις ότι ασελγούσε σε βάρος τους.

Η 17χρονη που έσπασε τη σιωπή της και μίλησε στους γονείς της, φαίνεται ότι είχε δεχτεί ψυχολογική πίεση από τον δράστη, ο οποίος από ένα σημείο και μετά άρχισε να συνομιλεί με την ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Στο μεταξύ, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο σπίτι του 37χρονου ιερέα στον Άγιο Παντελεήμονα μπαίνει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν ο κατηγορούμενος είχε ασελγήσει και σε βάρος άλλων ανήλικων κοριτσιών.

«Βρισκόταν υπό φυσική παρακολούθηση για αρκετό καιρό. Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να το έκανε και με άλλες ανήλικες, ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις. Η έρευνα συνεχίζεται. Λόγω της ιδιότητάς του ερχόταν σε επαφή με αρκετές ανήλικες», εξηγεί στο Newsbomb.gr αστυνομική πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Στην κατοχή του 37χρονου, πατέρα τριών παιδιών, βρέθηκε και ένα usb, το οποίο έχει μεταφερθεί για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο ιερέας εκτός από βιασμό κατηγορείται και για πορνογραφία. Και αυτό διότι από την εξέταση ψηφιακών πειστηρίων διαπιστώθηκε ότι αντάλλασσε φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο με ανήλικη. Μάλιστα, φαίνεται ότι έστελνε φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα.

Ο 37χρονος ιερουργούσε σε ναό στα Κάτω Πατήσια. Φέρεται να γνώρισε το άτυχο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού στο κατηχητικό. Το παιδί είχε πάει από τα τέλη του 2019 στην εκκλησία μαζί με συγγενικό του πρόσωπο που γνώριζε και εμπιστευόταν τον ιερέα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άρχισε κάποια στιγμή να πηγαίνει κατηχητικό και τότε ο ιερέας έβρισκε την ευκαιρία να το απομονώνει και να ασελγεί σε βάρος του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιθέσεις σε βάρος της ανήλικης διήρκεσαν για περίπου έξι μήνες, από τα τέλη του 2019 μέχρι τις αρχές του 2020. Το κορίτσι σήμερα είναι 17 ετών και τότε ήταν 15 ετών.

Ο 37χρονος ιερέας, πατέρας τριών παιδιών, ήταν πνευματικός του κοριτσιού. Αυτό εκμεταλλεύτηκε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να βρίσκει ευκαιρία να είναι μόνος του μαζί του. Οι βιασμοί φέρονται να έλαβαν χώρα εντός του ιερού ναού.

Το τέλος της δράσης του ήρθε όταν κάποια στιγμή ήταν εμφανής η αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού, με αποκορύφωμα μία ημέρα που λιποθύμησε όταν αντίκρισε τον ιερέα. Έτσι οι γονείς και συγγενείς του παιδιού άρχισαν να το ρωτούν τι συμβαίνει, γιατί είναι φοβισμένο, μέχρι που το κορίτσι μίλησε. Ήταν πια φανερό ότι το παιδί λιποθυμούσε από φόβο.