Τζώρτζης Μονογυιός: Τι έδειξαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σαφείς απαντήσεις σε σχέση με τις φήμες ότι μπορεί η Ferrari του 45χρονου Τζώρτζη Μονογυιού να εξετράπη της πορείας της λόγω κάποιου εξωγενή παράγοντα, δίνουν αστυνομικές πηγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο πράγμα που εξέτασαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Ελληνικού ήταν ακριβώς αυτό. Εάν δηλαδή υπήρξε εξωγενής παράγοντας που μπορεί να επηρέασε την οδηγική συμπεριφορά του 45χρονου επιχειρηματία.

Αστυνομικές πηγές απαντούν ότι από την έρευνα προκύπτει με βεβαιότητα ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αναλυτικότερα, προκύπτει ότι δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος στο συμβάν, ούτε κάποιος πεζός που θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει ως εμπόδιο για τον οδηγό. Επίσης, είναι βέβαιο ότι ο 45χρονος δεν επιχείρησε να κάνει κόντρα με κάποιο άλλο όχημα. Εξετάστηκε ακόμα και το σενάριο να υπήρχε στη στροφή κάποιο σκυλί ή άλλο τετράποδο που μπορεί να επηρέασε τον οδηγό. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ούτε κάτι τέτοιο συνέβη.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι υπάρχει κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει καρέ-καρέ το δυστύχημα. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει πολλά βίντεο από την πορεία του supercar στην παραλιακή λεωφόρο, ωστόσο, δύο από αυτά είναι τα πιο σημαντικά. Και αυτό γιατί αποτυπώνουν τη μοιραία πορεία των 120 μέτρων. Δηλαδή, τη σκηνή από τη μοιραία στροφή μέχρι το σημείο της πρόσκρουσης στο δέντρο.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι στο σημείο του τραγικού συμβάντος υπάρχει σε λειτουργία κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας, όπως και κάμερα από παρακείμενη επιχείρηση που «βλέπει» στο επίμαχο σημείο.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η κατάθεση φίλου του 45χρονου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Τζώρτζης Μονογυιός δεν έτρεχε.

«Κινούνταν με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα. Δε μπορούσες να τρέξεις περισσότερο γιατί υπήρχαν αρκετά οχήματα στο δρόμο», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι τι συνέβη τα κλάσματα του δευτερολέπτου κατά τα οποία ο 45χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν με το όχημά του εν κινήσει πάνω στη στροφή. Εάν δηλαδή τότε πάτησε το γκάζι για να επιταχύνει, βλέποντας μπροστά του τη μεγάλη ευθεία που οδηγεί στη Βουλιαγμένη. Πρόκειται για την ίδια ευθεία στην οποία βρήκε τραγικό θάνατο ο τράπερ Mad Clip, ο οποίος επίσης επιχείρησε να επιταχύνει μετά από στροφή.

Μία από τις εκτιμήσεις της Τροχαίας είναι ότι ο 45χρονος επιχειρηματίας, αδελφός της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να προσπάθησε να επιταχύνει απότομα μετά τη στροφή με τραγικά αποτελέσματα (σε συνδυασμό με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει).