Άλυτος γρίφος η απαγωγή του επιχειρηματία Κυπαρίσση – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών (vid)

Άλυτος γρίφος η απαγωγή του επιχειρηματία ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο Μενίδι, Γιώργου Κυπαρίσση

Από τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης είναι στα χέρια αγνώστων, που τον άρπαξαν ενώ επέστρεφε από βραδινή έξοδο. Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι και του επιτέθηκαν. Φαίνεται πως τον παρακολουθούσαν από καιρό και τη νύχτα κινήθηκαν αστραπιαία, καθώς χρειάστηκαν μόλις 60 δευτερόλεπτα για να «χτυπήσουν» το στόχο τους.

Τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν, τα άκουσε μία φίλη του θύματος, η οποία βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Εκείνη τη στιγμή έτυχε να μιλάει μαζί του από το εξωτερικό όπου βρισκόταν. Όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι κακό του συνέβη, ενημέρωσε το «Φως στο Τούνελ» και τις Αρχές.

Ο 40χρονος πατέρας δύο παιδιών, προσπαθούσε να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε, γνωρίζοντας πως το κινητό του τηλέφωνο ήταν ανοιχτό. Τελικά ένα λεπτό αργότερα, οι απαγωγείς βρήκαν τη συσκευή και χάθηκε κάθε επικοινωνία. Ένας από τους δράστες που φαίνεται ότι είχε το πάνω χέρι όπως είπε στους αστυνομικούς η μάρτυρας, μιλούσε καθαρά ελληνικά και επαναλάμβανε συνεχώς «σκάσε γ…»

Λίγο μετά, έξω από τον οικισμό «Φοίνικας» στα Σπάτα, εντοπίστηκαν καμένα δύο αυτοκίνητα. Διευκρινίστηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι το ένα ανήκε στο θύμα και το έκαψαν για να εξαφανίσουν τυχόν γενετικό τους υλικό. Το άλλο φέρεται να ήταν των δραστών.

Το όχημα αυτό είχε κλαπεί από το 2020, λίγο πριν την περίεργη εξαφάνιση ενός άλλου εμπόρου αυτοκινήτων, που είχε ασχοληθεί το «Φως στο Τούνελ». Του Ηλία Μπάνη 50χρόνων από του Ζωγράφου, που η οικογένειά του πιστεύει ότι έπεσε θύμα αρπαγής την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου του 2020. Του είχαν στήσει καρτέρι στο υπόγειο γκαράζ της γειτονιάς του και τον εξαφάνισαν, χωρίς να ζητήσουν λύτρα. Με αφορμή την απαγωγή του επιχειρηματία από το Μενίδι, το «Τούνελ» μίλησε με τη σύντροφο του Ηλία Μπάνη.

Η ίδια πιστεύει ότι πρέπει να είχαν συναντήσει τον 40χρονο απαχθέντα επιχειρηματία σε κατάστημα με μικρογεύματα και πως ο σύντροφός της τον χαιρέτησε. Δεν μπορεί όμως να ξέρει αν όντως υπήρξε συνεργασία μεταξύ τους.

Στην περίπτωση του εμπόρου ανταλλακτικών στο Μενίδι, οι Αρχές εκτιμούν πως κατά την απαγωγή έδρασαν δύο ομάδες. Εκείνη που τον παρακολουθούσε και ενημέρωσε το πότε έφυγε από το εστιατόριο όπου δειπνούσε και η επιχειρησιακή ομάδα αποτελούμενη από τουλάχιστον πέντε άτομα που προχώρησε στην αρπαγή του.

Με πληροφορίες από: anikolouli