Ασφάλεια Χαλκίδας και ΟΠΚΕ τσίμπησαν τους δυο κλέφτες αυτοκινήτων και καταστημάτων

Στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν μία ληστεία σε κατάστημα mini market και μία απόπειρα ληστείας σε φαρμακείο, οι οποίες διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 09-01-2022 και πρωινές ώρες της 10-01-2022 αντίστοιχα, στην περιοχή της Χαλκίδας.

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες που εμπλέκονται στις ανωτέρω υποθέσεις, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι εντοπίσθηκαν κατόπιν επιστάμενων αναζητήσεων σε περιοχές της Χαλκίδας, βραδινές ώρες της 11-01-2022 και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ιδίας Υπηρεσίας, στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και περιλαίμια, εισήλθαν αρχικά στο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού, απέσπασαν από την υπάλληλο χρηματικό ποσό.

Ακολούθως την επόμενη μέρα, προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, πλην όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς η παθούσα αντιστάθηκε και τράπηκαν σε φυγή.

Από την πρόοδο της προανάκρισης, προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με έναν ακόμα ημεδαπό συνεργό τους, είχαν διαπράξει με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, το χρονικό διάστημα από 25-12-2021 έως την 11-01-2022, έξι (6) ακόμα κλοπές σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας.

Ειδικότερα είχαν προβεί στη διάρρηξη:

· (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν radio – cd , ηχεία, την μπαταρία ενός εκ των οχημάτων και άλλα αντικείμενα, καθώς και

· καταστήματος mini market , όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν ομοίως χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκαν να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή, στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενεργεί με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.