Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική στο Κουκάκι και wine bar στη Γλυφάδα

Στις δύο επιχειρήσεις σε Κουκάκι και Γλυφάδα η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ και δεκαπενθήμερο «λουκέτο»

Την ώρα που ο νόμος απαγορεύει, λόγω έκτακτων συνθηκών, καθολικά τη μουσική στα καταστήματα, γνωστό μεζεδοπωλείο στο Κουκάκι, όχι μόνο αποφάσισε να παραβιάσει τα μέτρα αλλά είχε και ζωντανή μουσική.

Αυτό αναφέρουν σαστυνομικές πηγές για μεζεδοπωλείο, στο οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό. Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Κυριακής η Άμεση Δράση έλαβε καταγγελία για παραβίαση των μέτρων σε γνωστό κατάστημα της περιοχής.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι το κατάστημα είχε ζωντανή μουσική για τους «μερακλήδες» θαμώνες. Το αποτέλεσμα ήταν να βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, να επιβληθεί αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες και να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης.

Παρανόμως έβαλε μουσική και wine-μπαρ στη Γλυφάδα, με τους αστυνομικούς να βάζουν «λουκέτο» στο μαγαζί για 15 ημέρες και να βεβαιώνουν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων.

Στο Περιστέρι μουσική έβαλε αναψυκτήριο-μπαρ, όπου επίσης επιβλήθηκαν πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας, ενώ στα Χανιά «μερακλήδες» παραβίασαν το ωράριο λειτουργίας και διασκέδαζαν και μετά τα μεσάνυχτα.

Σε αυτή την περίπτωση, λόγω της παραβίασης του ωραρίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα και στους πελάτες. Συγκεκριμένα συνολικά 25 Χανιώτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ ο καθένας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους ελέγχους

«Χθες, Κυριακή 9 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 80.040 έλεγχοι, από τους οποίους οι 42.117 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 522 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 15 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα: 421 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 87.083 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 83.640 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.443 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ και συγκεκριμένα 1 στο Βόρειο Αιγαίο, 1 στη Θεσσαλία, 1 στην Κεντρική Μακεδονία και 1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.500 ομοειδείς παραβάσεις.

95 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

– σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

– 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

– 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

– 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

– σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και χρήση μουσικής,

– 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

– σύλληψη ιδιοκτήτη και 25.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 1 παράβαση στους πελάτες,

– σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

– 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

– σύλληψη ιδιοκτήτη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας σε συνδυασμό με άρ. 285 Π.Κ και 25 παραβάσεις σε πελάτες,

– 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

– 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 1 παράβαση στους πελάτες,

– 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

– 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από μία παράβαση στους πελάτες,

– 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

– 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

– 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

– 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτη καταστήματος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 29.155 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.898 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 563 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας».