Ντοκουμέντο: Οι 71 κλήσεις που έμπλεξαν τον Αλέξανδρο Γερολυμάτο με το κύκλωμα εκβιαστών (έγγραφα)

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά 71 –συνολικά- κλήσεις που έγιναν από το κινητό τηλέφωνο του αποκαλούμενου «Αποστόλη» του εκτελεστικού οργάνου του κυκλώματος εκβιαστών προς τον Αλέξανδρο Γερολυμάτο, εμπλέκουν τον 46χρονο γιο του γνωστού τραγουδιστή, Γιώργου, στην υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο.

Το ereportaz αποκαλύπτει αποκλειστικά την δικογραφία της υπόθεσης για την οποία οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούμενοι απολογήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης. Ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος και ο 69χρονος μεσίτης πεθερός του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση, ενώ αντίθετα ο 49χρονος «Αποστόλης» που έπαιρνε και εκφόβιζε τα θύματα αλλά και ευθύνεται- κατά το κατηγορητήριο- για την ανατίναξη του αυτοκινήτου ενός εκβιαζόμενου προσώπου προφυλακίστηκε.

«Μπορώ να εισπράξω τα χρήματα που χρωστάνε στον πεθερό σου»

 Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών κατέγραψαν κατά την διάρκεια της προανάκρισης τον τρόπο δράσης του κυκλώματος. Ο διευθυντικός ρόλος αποδίδεται στον πεθερό του Γερολυμάτου ο οποίος φέρεται να εκβίαζε πελάτες τους και όχι μόνο για να εισπράττει χρήματα από μεσιτείες που δεν δικαιούνταν.

Μετά τις πρώτες τηλεφωνικές επαφές που είχε με τα θύματα, έλεγε ότι θα μεταβίβαζε τα λεφτά που του χρωστάνε σε «εισπρακτική εταιρεία». Στην συνέχεια εμφανιζόταν ο «Αποστόλης» ο οποίος απειλούσε ακόμη και με βιασμούς από Πακιστανούς. Είναι ενδεικτικό ότι –σύμφωνα με το διαβιβαστικό- στις 2 Οκτωβρίου 2016 απείλησε θύμα ότι θα πάρει την κόρη της και «θα την έδινε σε πέντε-έξι Πακιστανούς για 48 ώρες».

15749500_1062317377228215_490117922_n

H πρώτη σελίδα του διαβιβαστικού της ΕΛΑΣ

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου το κύκλωμα εκβίασε τουλάχιστον τρία θύματα. Από μια περίπτωση μάλιστα ο 69χρονος εγκέφαλος κατάφερε να αποσπάσει και 11.000 ευρώ.

Ο συνταξιούχος μεσίτης θεωρούσε ότι διάφοροι ιδιοκτήτες αλλά και αγοραστές ακινήτων του χρωστούσαν χρήματα από μεσιτείες για τις οποίες είχε μεσολαβήσει.

Η ιστορία ξεκίνησε από την πώληση ενός διαμερίσματος του τετάρτου ορόφου σε πολυκατοικία στο Ίλιον. Οι υποψήφιοι αγοραστές ήταν δύο. Και οι δυο αρχικά εκπροσωπούνταν από το μεσιτικό του 69χρονου κατηγορούμενου. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου φέρεται να είχε δώσει προφορικό λόγο στον πρώτο αγοραστή. Ο δεύτερος όμως ξαφνικά απευθύνθηκε σε άλλο μεσιτικό γραφείο ήρθε σε επαφή με τον γιο του ιδιοκτήτη και υπογράφοντας συμφωνητικό και εξοφλώντας το ποσό απέκτησε το ακίνητο.

gerolimatosΤότε ο 69χρονος κατηγορούμενος θεωρώντας ότι ο ιδιοκτήτης του χρωστά περί τις 42.000 ευρώ ανέθεσε την δουλειά στην εισπρακτική εταιρεία. Τον «Αποστόλη» ο οποίος έφτασε στο σημείο στις 16 Νοεμβρίου 2016 να βάλει εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του θύματος!

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου ο «Αποστόλης» τηλεφωνούσε από καρτοτηλέφωνα της Κυψέλης στα θύματα του τα οποία και απειλούσε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αμέσως τηλεφωνούσε από κινητό τηλέφωνο στο κινητό του Αλέξανδρου Γερολυμάτου. Οι αστυνομικοί κατέγραψαν συνολικά 71 κλήσεις! Τι μπορεί να έλεγαν οι δυο άνδρες;

Δείτε τα ντοκουμέντα της δικογραφίας

15781937_1062317387228214_800845431_n

15782257_1062317383894881_627146720_n

 Κατά την εκδοχή Γερολυμάτου οι συνομιλίες «αφορούσαν θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό, ενώ όταν πέθανε η μητέρα του «Αποστόλη» ζητούσε να του βρει εργασία…». Για τον λόγο αυτό τον σύστησε στον πεθερό του ο οποίος είχε γνωριμίες. «Τους τελευταίους μήνες προσπάθησε να με πείσει ότι μπορούσε να εισπράξει τα χρήματα που χρωστάνε στον πεθερό μου για λογαριασμό του…». Τότε, είπε στην απολογία του ο Γερολυμάτος, απάντησε ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τις δουλειές του πεθερού του.

Η ανάκριση συνεχίζεται…

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Πηγή: ereportaz.gr