Κομμένη στα δύο η Πελοπόννησος: Μπλόκα από Ρομά σε Μέγαρα και Πύργο

Τεταμένη είναι η κατάσταση στους καταυλισμούς των Ρομά, μετά την αιματηρή καταδίωξη και το θάνατο ενός 20χρονου αθίγγανου από αστυνομικά πυρά

Την ώρα που στον Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία των επτά αστυνομικών για το περιστατικό στο Πέραμα, οι Ρομά στην Πελοπόννησο έχουν εξεγερθεί ζητώντας Δικαιοσύνη.

Κλειστό το ένα ρεύμα της Αθηνών – Κορίνθου

Λόγω συγκέντρωσης νεαρών Ρομά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου στο 39ο χλμ (Ι.ΚΤΕΟ) οι οποίοι πέταξαν και πέτρες προς διερχόμενα αυτοκίνητα εκτρέπεται η κυκλοφορία του ρεύματος προς Κόρινθο στην ΠΕΟΑΚ- Σημειώνεται ότι κλειστός είναι και ο παράδρομος της εθνικής οδού.

Όπως θα δείτε από τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Την φωτογραφία έστειλε οδηγός ο οποίος, σε κατάσταση ταραχής, περιέγραψε το περιστατικό στο megaratv: καταγγέλοντας:«Με σταμάτησαν και πήγαν να σπάσουν και το τζάμι».

Αυτή τη στιγμή (21:20) διμοιρία των ΜΑΤ κατευθύνεται προς το σημείο ενώ οι συγκετρωμένοι επιχειρούν να περάσουν και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κλειστή η Πατρών – Πύργου στα Σαγέικα – Ρομά έβαλαν φωτιές και καίνε λάστιχα

Κλειστή είναι η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Σαγέικα στην Αχαΐα, λόγω της συγκέντρωσης ατόμων, τα οποία διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.

Τα συγκεντρωμένα άτομα έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στο σημείο του αποκλεισμού βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Με πληροφορίες από megaratv.gr, tempo24