Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Στερέωνε το κινητό σε έπιπλο και βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς των ανιψιών του

Τα βίντεο που αποκαλύπτουν τη δράση του 51χρονου, ο οποίος φέρεται να βίαζε για σειρά ετών τα ανίψια του στη Θεσσαλονίκη, θα αναζητήσουν οι Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση που ήρθε στο φως ύστερα από την κατάθεση 18χρονου θύματος

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο φερόμενος ως δράστης βιντεοσκοπούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του. Ωστόσο, έχουν περάσει οχτώ χρόνια από το 2013, όταν σταμάτησε τη δράση του, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός των βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο. Το υλικό αυτό θα αναζητηθεί, καθώς μπορεί να περιέχει αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του 51χρονου.

Επίσης, οι Αρχές θα αναζητήσουν που μπορεί να έχουν καταλήξει αυτά τα βίντεο και εάν βρίσκονταν στην κατοχή του θείου των θυμάτων, ο οποίος είναι αυτός που τα τράβηξε, ή εάν μπορεί να έχουν περιέλθει και στην κατοχή άλλων προσώπων. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ανοιχτό είναι, επίσης, το ενδεχόμενο το υλικό να έχει διαγραφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος (που έπεσε θύμα ασέλγειας από το θείο του στα εφτά του χρόνια) κατέθεσε ότι αποφάσισε να μιλήσει όταν συνειδητοποίησε ότι ο άνθρωπος που τον βασάνισε όταν ήταν μικρό παιδί παραμένει ατιμώρητος. Οι γονείς του τον άφηναν στο σπίτι των παππούδων (με τους οποίους συζούσε ο δράστης) και τότε ο θείος του έβρισκε ευκαιρία να ασελγεί σε βάρος του.

Ο 18χρονος κατέθεσε ότι «ο παππούς και η γιαγιά απουσίαζαν, δεν καταλάβαιναν τι μου έκανε. Στερέωνε το κινητό του τηλέφωνο σε ένα έπιπλο και βιντεοσκοπούσε. Δεν μου έδειχνε αυτά που τραβούσε με το κινητό. Μου έδινε δώρα, όπως γλυκά, πατατάκια, με πήγαινε βόλτες με το αυτοκίνητο». Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια μίας βόλτας με το αυτοκίνητο, ο δράστης οδήγησε το παιδί σε ερημική τοποθεσία και άρχισε να ασελγεί σε βάρος του.

Ο 51χρονος θείος του θύματος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος. Ομολόγησε ότι ασέλγησε σε βάρος του 18χρονου και της ξαδέρφης του και μάλιστα προχώρησε σε σοκαριστικές περιγραφές των πράξεων του.

Στο μεταξύ, από την έρευνα προέκυψε ότι τα βίντεο που είχε τραβήξει ο 51χρονος με το κινητό του τηλέφωνο, θέλοντας να απαθανατίσει τις αποτρόπαιες πράξεις του, μπορεί να είχαν βρεθεί στην κατοχή ατόμου που συνδεόταν φιλικά με τον κατηγορούμενο.

Αυτό προέκυψε από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δεύτερος κατηγορούμενος, πλην του 51χρονου θείου των θυμάτων, ωστόσο, δεν αποκλείεται η κύρια ανάκριση να «φωτίσει» και αυτή την πτυχή της υπόθεσης. Δηλαδή, να προκύψουν κατηγορίες για δεύτερο πρόσωπο, το οποίο δεν είχε σύνδεση με τους βιασμούς αλλά μπορεί να είχε πρόσβαση στο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος έδινε στα παιδιά λεφτά και γλυκά, προσπαθώντας να προσποιηθεί τον καλό θείο που τα αγαπάει. Ο δράστης εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη που του έδειχναν τα δύο του αδέλφια. Το ένα παιδί (κοριτσάκι) που έπεσε θύμα του ήταν του ενός αδελφού του και τα άλλα δύο (αγοράκια) του δεύτερου αδερφού του. Οι γονείς των παιδιών άφηναν τα παιδιά στο σπίτι των παππούδων τους κατά τις ώρες που ήταν στη δουλειά. Ο 51χρονος ζούσε με τους γονείς του (παππούδες των παιδιών) σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Όταν οι παππούδες απουσίαζαν από το σπίτι και έμενε μόνος με τα ανίψια του, τότε έβρισκε την ευκαιρία να πραγματοποιεί τις φρικιαστικές πράξεις σε βάρος τους.

Όλα αυτά έγιναν το διάστημα από το 2009 έως το 2013. Το ένα από τα τρία παιδιά ήταν τότε μόλις τεσσάρων ετών, το άλλο έξι και το τελευταίο εφτά. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το τελευταίο παιδί (που τότε ήταν εφτά ετών) έκλεισε τα 18 έτη και βρήκε το θάρρος και το κουράγιο να μιλήσει στις Αρχές για όλα όσα βίωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος θείος των θυμάτων βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς των παιδιών με το κινητό του τηλέφωνο. Το ίδιο τηλέφωνο που έδινε στα παιδιά για να παίζουν και να προσποιείται ότι θέλει να τα ψυχαγωγήσει.

Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του δράστη και διαβίβασε το φάκελο στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι ο 51χρονος δεν συνελήφθη. Την υπόθεση χειρίζεται Ανακριτής, ο οποίος δεν αποκλείεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.