Υπόθεση κοκαΐνης: Η χαρτογράφηση του κυκλώματος – Στο μικροσκόπιο οι επικοινωνίες του 32χρονου

«Αποδέχομαι ότι αποπειράθηκα να μεταφέρω την κατασχεθείσα ποσότητα. Όμως με κάθε ειλικρίνεια δηλώνω ότι η κατασχεθείσα ποσότητα δεν ήταν δική μου», υποστηρίζει ο 32χρονος σύντροφος της πρώην παίκτριας ριάλιτι για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης

Τα σκαλιά της φυλακής αντί της εκκλησίας ανέβηκε πριν το γάμο του το ζευγάρι του πρώην ποδοσφαιριστή και της πρώην παίκτριας ριάλιτι, που προφυλακίστηκαν χθες για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, όταν την περασμένη Πέμπτη βρέθηκαν στην κατοχή του πρώτου περίπου 8 κιλά κοκαϊνης.

Πλέον, η έρευνα επικεντρώνεται στην χαρτογράφηση και αποκάλυψη του κυκλώματος που βρίσκεται πίσω από τον 32χρονο, αφού στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν και οι επικοινωνίες που έχει πριν την επίμαχη παράδοση κατά την οποία συνελήφθη. Την ίδια στιγμή, ιδιαιτέρως σημαντική κρίνεται η απάντηση του Χημείου του κράτους, εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα για διαπίστωση της περιεκτικότητας του μείγματος των 8 κιλών σε κοκαϊνη. Μάλιστα, όπως εξηγεί αρμόδια πηγή, από την περιεκτικότητα αναμένεται να φανεί και το πόσα χέρια έχει αλλάξει το πακέτο, καθώς συνήθως αλλοιώνεται το μείγμα για να πωληθεί μεγαλύτερη ποσότητα.

Ο 32χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα έχει καταθέσει δύο επιπλέον αιτήματα, με το πρώτο να αφορά στην εξέταση του από πραγματογνώμονα ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάρτησης. Μάλιστα, κατά την εμφάνιση του ενώπιον της ανακρίτριας για χορήγηση προθεσμίας ζήτησε να του γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι υπήρχε κοκαϊνη στο αίμα του.

Επιπλέον, κατέθεσε αίτημα για αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από το σημείο της επίδικης διασταύρωσης προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, αλλά και ότι δεν πρόλαβε να ακουμπήσει την βαλίτσα με τα ναρκωτικά και κατά συνέπεια δεν ήταν στην κατοχή του, όταν συνελήφθη. «Αποδέχομαι ότι αποπειράθηκα να μεταφέρω την κατασχεθείσα ποσότητα από το σημείο που θα την παραλάμβανα στο σημείο που μου είχε υποδειχθεί. Όμως με κάθε ειλικρίνεια δηλώνω ότι η κατασχεθείσα ποσότητα δεν ήταν δική μου, δεν μου ανήκει ακόμα δεν είχα εξουσία διαθέσεως της ούτε αποφάσιζα για την τύχη της. Δεν πρόλαβα να αποκτήσω κατοχή της της βαλίτσας. Προτού την ακουμπήσω με συνέλαβαν οι αστυνομικοί» φέρεται να υποστηρίζει» αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα.

«Με κατέστρεψε!»

Περίπου πέντε χρόνια σχέσης έκλεινε το ζευγάρι, που επρόκειτο να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στις 15 Οκτωβρίου, αλλά αντ’ αυτού βρέθηκε στη φυλακή. «Με κατέστρεψε, με κατέστρεψε!» φώναζε η 29χρονη στο άκουσμα της απόφασης προφυλάκισής της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια είχε γνώση μόνο της χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τον σύντροφό της. «Δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Δεν γνώριζα τι έκανε ο σύντροφός μου» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας το μοντέλο, λέγοντας μάλιστα ότι πολύ συχνά είχε καυγάδες με τον 32χρονο προτρέποντάς τον να σταματήσει την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Τον ισχυρισμό της περί άγνοιας επιβεβαίωσε και ο 32χρονος στην δική του απολογία, εξηγώντας στην ανακρίτρια: «Η σύντροφος μου δεν έχει απολύτως καμία σχέση και φταίω αποκλειστικά εγώ για την εμπλοκή της, υπό την έννοια ότι αν δεν βρισκόταν στο μικρό σπίτι μου δεν θα ήταν κατηγορούμενη». Όπως υποστήριξε, γνώρισε την 29χρονη το 2017 σε νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι όπου εργάζονταν και οι δυο. «Εργαστήκαμε μαζί για κάποιο διάστημα και έπειτα συνάψαμε σχέση. Εγώ ένιωθα ότι καταστρέφω τον εαυτό μου γιατί ξενυχτούσα κάθε μέρα και έκανα κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ. Αποκάλυψα στην συγκατηγορούμενή μου το πρόβλημα της εξάρτησης μου, η οποία με προέτρεψε και με βοήθησε να διακόψω την νυχτερινή εργασία για να αλλάξω περιβάλλον και να κάνω προσπάθεια να κόψω τα ναρκωτικά. Σταματήσαμε και οι δύο την νυχτερινή εργασία. Για κάποια διαστήματα κατάφερα να διακόψω τη χρήση αλλά δυστυχώς μετά υποτροπίαζα» αναφέρει.

Μάλιστα, το ζευγάρι τσακωνόταν για το ζήτημα της εξάρτησης του 32χρονου, με αποτέλεσμα να μη συγκατοικεί επίσημα: «Με την συγκατηγορουμένη μου τσακωνόμουν λόγω της χρήσης. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν συγκατοικούσαμε σταθερά, αλλά εκείνη έμεινε στους γονείς της και απλώς ερχόταν κάποια βράδια σπίτι μου. Της είχα υποσχεθεί ότι θα παρακολουθήσω πρόγραμμα απεξάρτησης και θεωρούσαμε ότι αν κάνουμε οικογένεια ο οργανισμός μου θα απορροφηθεί ψυχικά και πνευματικά και θα ξεφύγω οριστικά».

Η υποτροπή και τα χρέη

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε στο απολογητικό του υπόμνημα την εξάρτηση του από τα ναρκωτικά και τις προσπάθειες του να «ξεφύγει» από αυτά χωρίς επιτυχία. «Μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στη μέση μου υποχρεώθηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο εως το 2011. Τότε ξεκίνησα να εργάζομαι ως μπάρμαν στην Αθήνα σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά και το καλοκαίρι στη Νάξο. Τότε ήταν που ξεκίνησα να κάνω χρήση κοκαΐνης. Όταν εργαζόμουν σε νυχτερινά καταστήματα με κερνούσε με κοκαΐνη. Δυστυχώς λόγω της καθημερινής χρήσης εθίστηκα και έκτοτε είμαι εξαρτημένος από την κοκαΐνη. Έχω κάνει χρήση και άλλων ναρκωτικών όπως mdma και extacy σε συνδυασμό με υπερκατανάλωση αλκοόλ».

Η καραντίνα ήταν ο λόγος υποτροπής του σύμφωνα με τον 32χρονο, ο οποίος συνάντησε τυχαία στο δρόμο έναν γνωστό του που του προσέφερε ναρκωτικά, καταλήγοντας τελικά να του χρωστά 6.500 ευρώ. «Μετά τον Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια της καραντίνας συνάντησα έναν παλιό γνωστό μου. Με αυτόν είχαμε κάνει χρήση παλαιότερα. Είχε πάντα την κοκαΐνη πάνω του. Τον συνάντησα στην πλατεία Πλυτά όταν έβγαλα βόλτα το σκύλο μου. Τον θυμόμουν από παλιά. Πιάσαμε την κουβέντα και μου είπε ότι ακόμη έχει δυνατότητα να βρίσκει κοκαΐνη και μάλιστα με κέρασε. Κατέληξα μέσα και στην ψυχολογική απομόνωση της καραντίνας να υποτροπιάσω και να κάνω χρήση. Συνέχισα να προμηθεύομαι από αυτόν και έφτασα στο σημείο να του χρωστάω 6.500 ευρώ. Του είχα υποσχεθεί ότι θα τον αποπληρώσω στο τέλος του φετινού καλοκαιριού».

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του αλλά ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως δεν είχε συγκεντρώσει τα χρήματα για να πληρώσει τα χρέη του. «Τότε ξεκίνησε να με απειλεί λέγοντας μου «ξέρω που μένεις, θα έχεις πρόβλημα κι εσύ και η φίλη σου». Τον ρώτησα «που είδες τη φίλη μου». Μου είπε ότι την είχε δει επειδή έβγαζε και αυτή βόλτα το σκύλο μου στην ίδια πλατεία. Το άτομο αυτό το ξέρω ως Βασίλη και είναι 40 ετών και πιο ψηλός από μένα. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 ο Βασίλης ήρθε έξω απ’ το σπίτι μου και με περίμενε με δύο άτομα ακόμη που ήταν πάνω στη μηχανή με κράνη. Μου είπε ότι επειδή του χρωστούσα θα έπρεπε να κάνω κάτι γι’αυτόν για να μη με πειράξει. Μου είπε ότι θα με στείλει να παραλάβω από κάπου μια τσάντα και να την παραδώσω κάπου αλλού. Δε μου είχε πει ότι θα περιείχε. Κατάλαβα ότι επρόκειτο για ναρκωτικά αλλά δεν ήξερα το είδος και την ποσότητα. Μου είπε ότι θα έρθει να με βρει πάλι την Πέμπτη το μεσημέρι στην οδό Δικαιάρχου στο ύψος ενός καταστήματος με ψιλικά».

Η ημέρα της σύλληψης και ο συνεπιβάτης του ταξί

Την περασμένη Πέμπτη δόθηκε το ραντεβού στη Νέα Σμύρνη, όπου ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να περιμένει στη γωνία Εφέσου και Πολυκάρπου στις 3:30 ένα ταξί station βάγκον. «Πράγματι πήγα πεζός στη διασταύρωση Εφέσου και Πολυκάρπου και μετά από λίγο εμφανίστηκε το station βάγκον ταξί το οποίο στάθμευσε στην απέναντι γωνία της διασταύρωσης. Μετά από 3 δευτερόλεπτα, από την ίδια φορά του δρόμου από την οποία είχε έρθει το ταξί, πέρασαν μπροστά μου δύο μηχανές τις οποίες πρόσεξα επίμονα καθώς περίμενα να προχωρήσουν προκειμένου να περάσω απέναντι με ασφάλεια. (…) Περνάω το δρόμο απέναντι, πηγαίνω στον οδηγό του ταξί και του λεω «έρχομαι από το Βασίλη» και εκείνη τη στιγμή εξέρχεται από το ταξί ένα άγνωστο άτομο και βγάζει ένα ταξιδιωτικό σάκο από το χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου και τον αφήνει στο πεζοδρόμιο. Την ίδια στιγμή εγώ ανήσυχος του είπα «είδες τις μηχανές που πέρασαν» και αυτός μου απάντησε «ναι τις είδα και πιο πριν!πάρτα και φύγε» και μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε βιαστικά».

Ο 32χρονος ισχυρίζεται ότι δεν ακούμπησε ποτέ την τσάντα, αλλά και πως δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς. «Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα ακουμπήσει την τσάντα. Σκέφτηκα τις μηχανές που πέρασαν με το ακουστικό μπορεί να ήταν αστυνομικοί και δίστασα να πάρω την τσάντα αλλά οδηγός του ταξί την άφησε και έφυγε και φοβήθηκα να την αφήσω μη χαθεί και βρω τον μπελά μου από το Βασίλη και με κατηγορήσει ότι την έκλεψα. Ενώ λοιπόν στεκόμουν δίπλα στο σάκο, ακούω φρεναρίσματα, κοιτάω πίσω μου και βλέπω τις μηχανές να έχουν έρθει ανάποδα στο δρόμο προς τη μεριά μου. Ήταν αστυνομικοί με έριξαν κάτω και με χτύπησαν. Δεν αντιστάθηκα καθόλου και τους φώναξα «είμαι κάτω, ό,τι πείτε». Μου πέρασαν χειροπέδες και με ρωτούσαν «ποιος σε έστειλε; που θα τα πήγαινες αυτά; (Δεν με ρώτησαν ποιος μου έδωσε το σάκο, γιατί πιθανόν γνώριζαν)» είπε ο 32χρονος στην απολογία του.