Αυτός είναι ο δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στην Φολέγανδρο

Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας εξετάζοντας το άψυχο σώμα της Γαρυφαλλιάς η οποία δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφο της Δημήτρη Βέργο στη Φολέγανδρο

Από τα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής προέκυψε ότι ο θάνατος της 26χρονης κοπέλας, η οποία ήταν φαρμακοποιός, προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων.

Ειδικότερα υπάρχουν τραύματα συμβατά με την πτώση, σαν να έχει κυλήσει το σώμα της στα βράχια πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Η κοπέλα είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο νερό, είτε είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της. Πάντως σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ήταν ακόμη ζωντανή όταν έπεσε στη θάλασσα.

Κατά την ομολογία του, ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με το προφίλ του στο linkedin είναι μηχανικός λογισμικού, υποστήριξε ότι τσακώνονταν τις τελευταίες ημέρες με την 26χρονη με την οποία είχαν επισκεφθεί το νησί για διακοπές την περασμένη Τρίτη. Το ίδιο έγινε και το μοιραίο μεσημέρι της Παρασκευής ενώ βρίσκονταν εν κινήσει στο αυτοκίνητο. Εκείνος έβγαλε εκτός δρόμου το όχημα και το έριξε στην βραχώδη πλαγιά.

Ο δράστης Δημήτρης Βέργος

Η κοπέλα βγήκε έξω, την ακολούθησε και, όπως είπε, την έσπρωξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε κάποια βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα. Υποστήριξε δε ότι βούτηξε και αυτός στην θάλασσα για να την βοηθήσει αλλά όταν την βρήκε αναίσθητη σηκώθηκε και έφυγε.

Το προφίλ του δράστη

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βέργος εργαζόταν στην Αθήνα και, λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας, αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, το Μπολάτι Κορινθίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας του είναι δάσκαλος, η μητέρα του νηπιαγωγός, ενώ έχει και μία αδερφή. Ο πατέρας του είναι ένα από τα πιο σεβαστά πρόσωπα στο χωριό με ιδιαίτερη οικονομική επιφάνεια καθώς, όπως λένε κάτοικοι, ήταν πάντα πρόθυμος να προσφέρει βοήθεια σε όποιον είχε ανάγκη. Σε αντίθεση με τον πατέρα, η μητέρα του φέρεται να είναι πιο δύσκολος χαρακτήρας επικοινωνιακά.

Όσον αφορά στην άτυχη Γαρυφαλλιά, εκείνη είχε δύο αδερφούς και μία αδερφή. Η κοπέλα ήταν το καμάρι της οικογένειας. Ο πατέρας της είναι τραπεζικός και, πληροφορίες αναφέρουν πως, παραιτήθηκε από την τράπεζα που εργαζόταν για να ασχοληθεί με την γεωργία, ενώ ετοιμαζόταν να ανοίξει και ένα φαρμακείο στην 26χρονη.

Πάντως κάτοικοι της περιοχής μιλούν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την οικογένεια της Γαρυφαλλιάς, όσο και για την οικογένεια του δράστη, λέγοντας πως ποτέ δεν είχαν δώσει δικαιώματα για αρνητικά σχόλια.

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας της

Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα λόγια της μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς. «Η Γαρυφαλλιά ήταν ένα δώρο για μένα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές»
«Θέλω να σεβαστείτε τον πόνο μας. Δεν τον έχω γνωρίσει τον νεαρό. Η Γαρυφαλλιά που έλεγε ότι ήταν καλό παιδί. Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον πόνο της μάνας του 30χρονου. Θα ήθελα να πω στο παιδί μας μία τελευταία φορά ότι το αγαπάμε» τόνισε η μητέρα της.

«Είναι τραγικό αυτό που ζούμε. Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό. Να μην είναι αλήτες. Μακάρι να μπορούσα να πω ένα τελευταίο σ΄αγαπώ στην κόρη μου» σημείωσε.

Το χρονικό του δράματος

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης αναζητούνταν από χθες και τελικά εντοπίστηκε περίπου στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου μετά από υπόδειξη κατοίκων του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος αρνείτο να παραδοθεί και πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς. Απειλούσε μάλιστα ότι θα αυτοκτονήσει. Όταν συνελήφθη απέδωσε το γεγονός στην «κακιά στιγμή» και είπε ότι «χάλασε η φάση»…

Να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο του ζευγαριού βρέθηκε κλειδωμένο, κάτι που απέκλειε το ενδεχόμενο να έπεσε στη θάλασσα με την κοπέλα μέσα σε αυτό. Οι αρχές, εντόπισαν, επίσης σπασμένο το κολιέ της και ένα σκουλαρίκι, το οποίο είχε ίχνη αίματος, κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της. Αυτές ήταν ενδείξεις ότι είχε γίνει βίαιος καυγάς. Σημαντική, επίσης, ήταν η μαρτυρία καταστηματαρχών του νησιού, οι οποίοι κατέθεσαν ότι είδαν το ζευγάρι να τσακώνεται ώρες πριν το θάνατο της Γαρυφαλλιάς.

Νωρίτερα, στο θαλάσσιο χώρο όπου εντοπίστηκε νεκρή η 26χρονη βρέθηκε και ένα τσαντάκι, μέσα στο οποίο υπήρχε η ταυτότητα του φίλου της.