Τρία άτομα συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία

Στη σύλληψη τριών ατόμων που διακινούσαν παράνομα αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, προχώρησε η λιμενική αρχή Κέρκυρας υπό τις οδηγίες της διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα, κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 69 και 35 χρονών και ένας αλλοδαπός 37 χρονών με διακριτούς ρόλους.

Ο 37χρονος αλλοδαπός αναλάμβανε να μεταφέρει τους μετανάστες από την Αθήνα σε σημείο επιβίβασης και κατόπιν ο 69χρονος ημεδαπός τους επιβίβαζε σε σκάφος που χειριζόταν ο ίδιος με βοηθό μία 35χρονη ώστε να τους μεταφέρει στην Ιταλία με σκοπό όλων τον προσπορισμό κέρδους.

Το ταχύπλοο σκάφος που είχε εκμισθώσει ο 69χρονος εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από περιπολικά σκάφη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας να μεταφέρει επτά αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή 5,8 ν.μ. νοτιοδυτικά νήσου Μαθρακίου.

Η 35χρονη εντοπίστηκε σε έτερο ιστιοφόρο σκάφος στον λιμένα Γουβιών Κέρκυρας που είχε μισθώσει 69χρονος τις προηγούμενες ημέρες, στο οποίο, όπως προέκυψε από την διερεύνηση της υπόθεσης, είχαν αρχικά επιβιβαστεί οι μετανάστες. Παράλληλα ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επτά μεταναστών εντοπίστηκαν δέκα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι ημεδαποί έχουν ποινικό παρελθόν για παρόμοιες δράσεις και υπάρχει εν ισχύ απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο 37χρονος δεν διαθέτει έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα.

Από τη διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο και το ταχύπλοο που θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, πέντε κινητά τηλέφωνα, καθώς και τα πλαστά έγγραφα.