Οι μάχιμοι άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ σε εκπαίδευση “canyoning” (VIDS,PICS)

Οι άντρες της 3ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Κρήτη, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση canyoning, “ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ” στο φαράγγι της Πορτέλας στα νότια του Ηρακλείου.

Η εκπαίδευση γίνεται από εκπαιδευτές- moniteur της 3ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στο canyoning στη Γαλλία και στην Ισπανία.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης είχε διάρκεια 5 ωρών για 5 άντρες της 3ης ΕΜΑΚ, η οποία είχε στόχο την εμπειρία των διασωστών με το αντικείμενο. Για παράδειγμα, την επιδέξια διαχείριση περιστατικών εντός των φαραγγιών, όπως ο απεγκλωβισμός των πολιτών που κινούνται εντός των φαραγγιών, είτε για αθλητισμό, είτε για τουριστικό σκοπό.

Η εκπαίδευση canyoning είχε ως σκοπό τον εγκλιματισμό των υποψήφιων μελών της ορειβατικής ομάδας έρευνας και διάσωσης εντός των φαραγγιών, την τελεσφορή προσέγγιση και περίθαλψη θύματος, του απεγκλωβισμού και της μεταφοράς του.

Είναι αρκετά σημαντικό να αναφέρουμε ότι, στην άσκηση συμμετείχε και η ομάδα Ίκαρος της 3ης ΕΜΑΚ, αλλιώς ΣμηΕΑ (σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, drone) των οποίων η πρόθεση είναι ο εντοπισμός ατόμων σε ορεινούς όγκους. 

Η 3η ΕΜΑΚ έχει υπό την επίβλεψη της, την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους.

Ο Διοικητής
Σταύρος Καλογιαννάκης
Επιπυραγός

ΕΜΑΚ


Δείτε τα βίντεο

Η ομάδα Ίκαρος της 3ης ΕΜΑΚ, υπό την επίβλεψη του υποδιοικητή Παπαλεωνίδα Νικολάου 


Η 3η ΕΜΑΚ