Ημέρα μνήμης υπέρ των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί 6 Μαρτίου 2021, στο μνημείο πεσόντων Αστυνομικών που βρίσκεται στη κεντρική είσοδο της Γ.Α.Δ.Α. και έχει κατασκευαστεί στο παρελθόν από την πάλαι ποτέ Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία μας, στη μνήμη των δεκάδων συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στην επιμνημόσυνη τελετή η οποία έλαβε χώρα υπό την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων του Ε.Ο.Δ.Υ., συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.Α. κ. ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. ΡΗΓΑΣ Νικόλαος και ο Γενικός Γραμματέας ΧΥΤΑΣ Κωνσταντίνος, στην οποία χοροστάτησε ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

Στο λόγο που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γερακαράκος Γρηγόριος υπενθύμισε στην Πολιτεία το χρέος της να λαμβάνει συνεχώς τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση του λειτουργήματος του αστυνομικού, ώστε να παραμείνει στάσιμη η μακρά λίστα των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, ενώ κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συνεχίσει να στηρίζει το συνδικαλιστικό μας κίνημα στον αγώνα που κάνει για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία, ικανή να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής.Κλείνοντας εξήρε τη σημασία της καθιερωμένης τελετής που πραγματοποιείται το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους από τη Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Στεφάνια κατατέθηκαν στο Μνημείο Πεσόντων, από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο, τον Βουλευτή Ν.Δ. κ. ΠΛΕΥΡΗ Αθανάσιο, τον Συντονιστή Τμήματος Σ.Α. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. ΣΤΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟ Θρασύβουλο, τον εκπρόσωπο τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ Παύλο, την επικεφαλής θεματικού τομέα προστασίας του πολίτη της Ν.Δ. κα ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ Ιωάννα και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.  

Ως ένστολο σώμα αποτελούμε το μοναδικό δημόσιο οργανισμό ο οποίος θρηνεί τόσο μεγάλο αριθμό πεσόντων συναδέλφων – ηρώων στο καθήκον εν καιρώ ειρήνης. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, δεν λησμονεί τους πεσόντες αστυνομικούς και επιζητεί την έμπρακτη στήριξη τόσο της κοινωνίας όσο και της Πολιτείας, ώστε η Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθεί στη δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή της.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος