Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση κατασκοπείας: Συνελήφθησαν οι δυο κατάσκοποι

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε εκτέλεση ενταλμάτων από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του 35χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τέσσερα αδικήματα βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 35χρονος αρνείται την όποια εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.

Σε ό,τι αφορά τον 56χρονο μάγειρα του πλοίου, μετά την απόλυσή του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, είχε μεταβεί στην Κομοτηνή όπου και εντοπίστηκε.

«Το έκανα για την πατρίδα μου» υποστήριξε ο 56χρονος κατάσκοπος 

«Δεν το έκανα για τα χρήματα, το έκανα για την πατρίδα μου» δήλωσε, εννοώντας την Τουρκία, ο 56χρονος μάγειρας πλοίου που συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας ελληνικών πολεμικών πλοίων στο Καστελόριζο.

Ο μάγειρας φωτογράφιζε πολεμικά πλοία και στρατιωτικές θέσεις και σκοπιές στο Καστελόριζο. Στη συνέχεια, έστελνε το υλικό στον 36χρονο υπάλληλο του τουρκικού προξενείου.

Οι έρευνες της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. για τον 36χρονο εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες. Οι ελληνικές Αρχές άρχισαν να τον παρακολουθούν, προσπαθώντας να εξακριβώσουν εάν υπάρχει κατασκοπευτικό δίκτυο σε Ρόδο και Καστελόριζο. Στο τελευταίο ακριτικό νησί είχαν παρατηρηθεί το καλοκαίρι «ύποπτες» κινήσεις, σε μία περίοδο τεταμένη στο Αιγαίο.

Ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου προσπαθούσε, όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις, να περνάει απαρατήρητος. Ο ίδιος γνώριζε ότι οι ελληνικές Αρχές θα εντείνουν τη προσπάθειά τους για να εντοπίσουν ύποπτους «πυρήνες» και έτσι έπαιρνε τα μέτρα του.

Η δράση των φερόμενων κατασκόπων είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο.