Υπερηφάνεια πρέπει να διακατέχει τα παιδιά των αστυνομικών ύστερα από την επιτυχημένη αιμοδοσία στο Αλλοδαπών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πραγματοποίησε χθες, 15/12/2020, άλλη μια αιμοδοσία στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής η οποία ξεπέρασε κατά πολύ σε προσέλευση και συλλογή αίματος κάθε άλλη αιμοδοσία που έχει πραγματοποιήσει, κατά τις σχεδόν δύο δεκαετίες που διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες.

Σε μια χρονική συγκυρία που κυριαρχεί ο φόβος της πανδημίας και που πλέον ελάχιστοι είναι οι συμπολίτες μας που τολμούν να δώσουν αίμα στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια έλλειψη, τριψήφιος αριθμός συναδέλφων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προσήλθε για να επιτελέσει το «ιερό καθήκον» και να αποδείξει για άλλη μια φορά εμπράκτως ότι οι Έλληνες αστυνομικοί διακρίνονται για την ευαισθησία τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο και μια ηχηρή απάντηση σε όσους, για δικό τους όφελος, θέλουν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα για τον αστυνομικό στην κοινωνία.

Ίσως, το μόνο «μελανό» σημείο στη χθεσινή αιμοδοσία ήταν ότι τουλάχιστον τριάντα συνάδελφοι, στους οποίους εκτός από ένα μεγάλο «ευχαριστώ» οφείλουμε και μια «συγνώμη» αφού δεν κατάφεραν να δώσουν αίμα λόγω της τεράστιας προσέλευσης, της απαρέγκλιτης τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και εξαιτίας της εξαντλήσεως των ασκών συλλογής αίματος, καθώς η χθεσινή προσέλευση ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.

Ένα τεράστιο «μπράβο» αξίζει σε όλους τους συναδέλφους που έδωσαν αίμα, αλλά και στους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Ένωσής μας, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, για την άριστη οργάνωση της αιμοδοσίας. Επίσης, νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον αρμόδιο γιατρό και τους νοσηλευτές – αιμολήπτες του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» για την συγκινητική τους προσπάθεια, καθώς ακατάπαυστα για περισσότερες από έξι ώρες προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της χθεσινής αιμοδοσίας διαδραμάτισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Ταξίαρχος κ. ΔΑΒΑΛΟΣ Δημήτριος, οποίος μας φιλοξένησε στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης, τιμώντας μας με την παρουσία του και προτρέποντας τους συναδέλφους να δώσουν αίμα, ενώ καταλυτικός ήταν και ο ρόλος του Διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταγωγών -Δικαστηρίων Αττικής Ταξιάρχου κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Λάμπρου, ο οποίος παρότρυνε ο ίδιος τους συναδέλφους της Υπηρεσίας του να συμμετέχουν, δίνοντάς τους κίνητρα και παρέχοντάς τους διευκολύνσεις γι’ αυτό και ο οποίος μας τίμησε φυσικά και αυτός με την παρουσία του.

Λίγο πριν αναχωρήσει το 2020 και κάνοντας μια ανακεφαλαίωση των εθελοντικών αιμοδοσιών που τελέστηκαν εντός αυτού, εν μέσω πανδημίας, διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός των συναδέλφων που συμμετείχαν σε αυτές έχει διπλασιαστεί, καθιστώντας την τράπεζα αίματος της Ένωσής μας, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες αίματος πανελληνίως, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι το αίμα χρησιμοποιείται από τα νοσοκομεία για τις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται σε αυτά και όχι μόνο των αστυνομικών.

 Ως Ένωση, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις και το νέο έτος, οι οποίες εκτός από χρήσιμες για εμάς του αστυνομικούς και τα συγγενικά μας πρόσωπα είναι και σωτήριες για τους συνανθρώπους μας και επιπλέον προβάλλουν και την κοινωνική προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού.        

Αυτή είναι η κοινωνική προσφορά και παρακαταθήκη

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος