Μυστήριο στην Καβάλα με την εξαφάνιση δημοτικού υπαλλήλου

Ήταν 24 Νοεμβρίου όταν, ο δημοτικός υπάλληλος έφυγε από το σπίτι για να πάει στη δουλειά του. Ο πατέρας του τον βρήκε λιπόθυμο στο δρόμο, ενώ δίπλα του βρίσκονταν αστυνομικοί περιμένοντας το ασθενοφόρο

Μόλις είκοσι λεπτά ήταν αρκετά για να έρθουν τα πάνω – κάτω και να ξεκινήσει ο Γολγοθάς τους.

Ο Κώστας Δασκάλου 40 χρόνων, όπως προέκυψε από έρευνα που έγινε, αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και εξαφανίστηκε μπρος στα μάτια τους.

Η μεγάλη κινητοποίηση Αρχών και εθελοντών στην ευρύτερη περιοχή, απέβη άκαρπη.

Ο πατέρας: Τον είδα λιπόθυμο πριν εξαφανιστεί

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε με εθελοντές και τον πατέρα του αγνοούμενου δημοτικού υπαλλήλου.

«Μπήκαμε σε τούνελ και σε ρεματιές για να ψάξουμε, αλλά τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος καταδρομέων, που έλαβε μέρος στις έρευνες.

«Με χαιρέτησε εκείνη την ημέρα και μου είπε πως θα πήγαινε στη δουλειά. Έφυγε με τα πόδια για να πάρει το λεωφορείο και λίγες ώρες αργότερα μου τηλεφώνησαν πως βρέθηκε λιπόθυμος σε μακρινή απόσταση. Από την αστυνομία μου είπαν πως τον πήρε το ΕΚΑΒ. Όταν κάλεσα στα επείγοντα, μου είπαν πως δεν παρέλαβαν κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο πατέρας του Κώστα Δασκάλου.

Η μάνα: Μας είπαν ότι τον πέταξαν στα βράχια

«Η κεραία που βρίσκεται στην περιοχή της Άσπρης Άμμου κατέγραψε το τελευταίο στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Στην ευρύτερη περιοχή κάναμε έρευνες», ανέφεραν στην εκπομπή διασώστες.

Η μητέρα του ανέφερε συγκινημένη:

«Μιλήσαμε εκείνη την ημέρα στο τηλέφωνο και θα πήγαινε στη δουλειά. Μας είπαν ότι είναι πεθαμένος και τον έχουν πετάξει. Ό,τι πληροφορία μας δίνουν την ερευνούμε, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω».

«Τον είδα εκείνη την ημέρα, φορούσε το γιλέκο της δουλειάς του. Στην περιοχή έχει πολλά πηγάδια ή πνιγμένος είναι ή τον “έφαγαν”. Βρήκα το παπούτσι του, το άλλο το πήρε το σκυλί», είπε στην κάμερα του «Τούνελ» κάτοικος στην περιοχή που χάθηκε.

«Το κινητό του έκλεισε την ίδια μέρα…»

«Ψάξαμε εγκαταλειμμένα κτίρια, θερμοκήπια, χωράφια, στο στρατόπεδο και μαζί με άλλες ομάδες από άλλη πλευρά, δε βρήκαμε όμως κάτι το περίεργο», ανέφερε στο «Τούνελ» έφεδρος καταδρομέας που έλαβε μέρος στις έρευνες.

«Το ίδιο βράδυ που τον καλούσα, το κινητό του ήταν κλειστό. Πήρα σε κάποιον γνωστό του και μου είπε πως δεν τον συνάντησε εκείνη την ημέρα και πως την προηγούμενη ήταν μαζί. Δεν ξέρω που ήταν τις ώρες πριν χαθεί, πάντως στη δουλειά του δεν πήγε», είπε ο πατέρας του.

Η φίλη: Παρακαλάω να μη βρεθεί νεκρός

Στην εκπομπή μίλησε και μία παιδική φίλη του αγνοούμενου.

«Ο Κώστας ήθελε να μορφώνεται και να αποκτάει γνώσεις. Ήταν πολύ κοινωνικός, τον αγαπάει πολύς κόσμος. Ήταν ήσυχος και δεν έδινε ποτέ δικαιώματα. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί, το μόνο που εύχομαι, να μην βρεθεί κάπου νεκρός. Θέλω να πιστεύω το καλύτερο. Είμαστε πολλοί εμείς που ανησυχούμε για εκείνον».

Η αδελφή του αναφέρθηκε στις σπουδές, που συνέχιζε ακόμα και τώρα, παράλληλα με τη δουλειά του και απηύθυνε έκκληση στον ίδιο ή σε όποιον γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει μαζί τους γιατί η αγωνία τους είναι μεγάλη.

«Ήθελε να γίνει μηχανολόγος και να μάθει πολλά πράγματα για να προχωρήσει στη ζωή του. Το μόνο που ζητάμε είναι ένα σημάδι ζωής του, ένα μήνυμα έστω ότι είναι καλά», είπε χαρακτηριστικά.

«Τον είδα να τρέχει…»

Το «Τούνελ» αναζήτησε τους δύο φίλους του αγνοούμενου, με το ερώτημα αν τον είδαν την ημέρα που χάθηκε.

Ο πρώτος είπε στην εκπομπή:

«Όπως κατέθεσα στην Αστυνομία, τελευταία φορά που τον είδα ήταν την Δευτέρα μετά την δουλειά, το μεσημέρι. Κατέβαινε τρέχοντας στο δρόμο και του φώναξα. Μου είπε ότι πήγαινε σε μία δουλειά που είχε. Για την εξαφάνιση έμαθα όταν ήρθε ο πατέρας του να με ρωτήσει αν τον είχα δει. Την Πέμπτη νομίζω. Είχαμε ένα κοινό γνωστό, τον ρώτησα, αλλά δεν μου είπε κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν συναντηθήκαμε εκείνη την ημέρα…»

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε με αυτόν τον νέο, τον δεύτερο φίλο του.

«Κάναμε παρέα με τον Κώστα πολλά χρόνια. Πιστεύω αν τον απασχολούσε κάτι θα μου το έλεγε. Δεν έγινε μεταξύ μας καμία παρεξήγηση και κανένας τσακωμός γιατί εδώ, λέγονται πολλά. Τελευταία επικοινωνία μαζί του ήταν τη Δευτέρα το απόγευμα, μία ημέρα πριν εξαφανιστεί. Ήταν να έρθει στο σπίτι μου να μου φέρει κάτι που του είχα ζητήσει, αλλά τελικά δεν ήρθε. Δεν συναντηθήκαμε εκείνη την ημέρα που χάθηκε. Γενικά ήταν άτομο που δεν έκανε φασαρίες, δεν κυνηγούσε τις παρεξηγήσεις. Ήταν ήρεμος. Δεν μάλωνε με κανέναν», είπε ο φίλος του.

Ο αγνοούμενος έχει κοντά καστανά μαλλιά και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, μια ουλή στο αριστερό του χέρι.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε τη στολή εργασίας με επιγραφή «Δήμος Καβάλας». Το μπουφάν του ήταν πορτοκαλί φωσφοριζέ με μαύρες λεπτομέρειες.

Έχει ύψος 1.85 και για την εξαφάνισή του έχει ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός συναγερμός Silver Alert.

Πηγή: anikolouli.gr