Ένωση Αθηνών: Οι «τιμητές» του αστυνομικού έργου

Κλειστή Δομή

Είναι γνωστός ο συνταγματικός ρόλος και η αποστολή της Αστυνομίας στην Ελληνική κοινοβουλευτική Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Κάποια από τα καθήκοντα που ανατίθενται στους εργαζομένους Έλληνες αστυνομικούς, είναι από τη φύση τους πολλές φορές, δύσκολα, ιδιαίτερα ενδεχομένως αντιδημοφιλή.

Τα χρόνια της μεταπολίτευσης, ο θεσμός της Ελληνικής Αστυνομίας με τιτάνιες προσπάθειες, διαχειρίστηκε σωρεία δυσεπίλυτων προβλημάτων και δικαίως θεωρείται σήμερα μακράν ο πιο αξιόπιστος θεσμός της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών.

Το τελευταίο διάστημα όμως επιχειρείται εκ νέου από συγκεκριμένα κέντρα αλλά και πολιτικούς σχηματισμούς εντός και εκτός της Ελληνικής Βουλής, μία συστηματική σπέκουλα περί «αστυνομικής βίας», «ακραίων αστυνομικών ενεργειών», «ακροδεξιών αστυνομικών», κ.λ.π.

Μερικές φορές οι ανωτέρω απόψεις των κάθε λογής δημοσιολογούντων, ενέχουν το στοιχείο της γλαφυρότητας, άλλες το στοιχείο της αγωνιώδους πολιτικής σκοπιμότητας και προσωπικής αναζήτησης ρόλου και ύπαρξης στα δημόσια πράγματα. Μέχρι εκεί όλα είναι θεμιτά και απολύτως συμβατά με την συνταγματική αρχή της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών.

Το πρόβλημα αρχίζει όμως, όπως και στο παρελθόν, όταν με «κατασκευασμένα γεγονότα» ειδήσεις, επιχειρείται κάθε φορά από νέα κέντρα «εκπομπής», να πράξουν υποτίθεται νέο σύγχρονο, πολιτικό λόγο, αμαυρώνοντας και προσβάλλοντας την εργασία του συνόλου των Ελλήνων αστυνομικών. Κάνουν μάλιστα ότι δήθεν αγνοούν ότι ένας αστυνομικός υπηρετεί σε πολλές Υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασιακής του ζωής. Πολλοί μάλιστα από τους «παραυτουργικά» και με μεγάλη κακεντρέχεια δημοσιολογούντες, φυλάσσονται εδώ και χρόνια από συναδέλφους δωρεάν !!!

Όλοι αυτοί με περισσή έπαρση είναι αυτόκλητοι «συνήγοροι» υπεράσπισης του αστυνομικού έργου όταν τους εξυπηρετεί πολιτικά και εν μία νυκτί μετατρέπονται σε δριμείς κατηγόρους όταν στείρος επιχειρημάτων αναχρονιστικός σκοπός, τους το επιβάλλει. Σ’ όλους αυτούς επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι η παιδεία και το επίπεδο του Έλληνα εργαζόμενου αστυνομικού, θα σταθεί για ακόμη μια φορά εμπόδιο και στους δικούς τους άδικους και συστηματικά κατευθυνόμενους σχεδιασμούς και ευελπιστούμε, ότι τώρα που πολλοί από αυτούς ομιλούν για το τέλος της Μεταπολίτευσης ως εποχή, «θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Στο κάτω-κάτω μπορούν να κοινωνήσουν και να δημοσιολογήσουν τις απόψεις τους, χωρίς να διατυπώνουν ανακρίβειες, να κακολογούν και να διακινδυνεύουν χωρίς λόγο την τιμή, την υπόληψη και την εργασία άλλων κλάδων.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνουμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα σταθούμε δίπλα στον σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα αστυνομικό, προβαίνοντας σε όλα τα νόμιμα μέσα, για να μην είναι μονίμως ο «δαχτυλοδειχτούμενος», ο «αποδιοπομπαίος τράγος» και έρμαιο των fake news.

Τούτο απαιτούν πλέον οι καιροί, το δίκαιο, ο καθημερινός αγώνας  και η  δημοκρατική παιδεία των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος