Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Προφυλακιστέοι η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της

Στη φυλακή οδηγούνται η 15χρονη και ο 17χρονος μετά την απολογία τους για την άγρια δολοφονία της 50χρονης μητέρας της ανήλικης στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Η ανακρίτρια ανηλίκων και ο εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των δραστών διέταξαν την προφυλάκισή τους. Η 15χρονη κόρη του θύματος φέρεται νε επιμένει στην απολογία της πως δεν βρισκόταν στο δωμάτιο όπου σημειώθηκε το στυγερό έγκλημα αλλά σε διπλανό χώρο, όπου άκουγε τις κραυγές της μητέρας της χωρίς να μπορεί να αποτρέψει το έγκλημα. Ωστόσο, δεν αρνήθηκε ότι μαζί με τον ανήλικο 17χρόνο σύντροφο της, σχεδίασαν τη δολοφονία της μητέρας της.

Μάλιστα, η 15χρονη φέρεται πώς υπέδειξε τον 16χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας, λέγοντας ότι τον χρειάζονταν για βοήθεια και πως ο ίδιος επέμενε να λάβει μέρος στη δολοφονία, χωρίς όμως να του έχουν υποσχεθεί χρήματα ως αντάλλαγμα. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο 16χρονος έστελνε μηνύματα στο Facebook ρωτώντας πότε θα γίνει το έγκλημα.

Ο δικηγόρος της 15χρονης κόρης του θύματος, Σπύρος Δημητρίου, υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης και δήλωσε ότι «η 15χρονη ανέφερε στην ανακρίτρια πως έχει μετανιώσει, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει».

Ο 17χρονος από τη Ρουμανία φέρεται να επέμεινε στα όσα είπε προανακριτικά στους αστυνομικούς, υποδεικνύοντας ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας τον 16χρονο.

Οι ισχυρισμοί της 15χρονης και του 17χρονου έρχονται σε σύγκρουση με όσα υποστήριξε χθες στην απολογία του ο 16χρόνος, ο οποίος επίσης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

«Δεν τη σκότωσα εγώ. Ζητάω συγγνώμη. Ήμουν μπροστά στο φόνο. Το λάθος μου είναι ότι δεν τον εμπόδισα. Έμεινα μαζί τους από φόβο. Με απείλησαν ότι αν φύγω θα φορτώσουν σε εμένα το έγκλημα. Δεν ήξερα τι θα συμβεί. Μου είχαν πει ότι θα κλέβαμε μια πιστωτική κάρτα για να πάμε για ψώνια. Τον φόνο τον έκανε μόνος του ο 17χρονος. Η κοπέλα ήταν στο διπλανό δωμάτιο» φέρεται να ανέφερε ο 16χρονος στην απολογία του.