Ανακοίνωση Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον ενώσεων μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο οποίο παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου είχαν συνάντηση με τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη όπου τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας με κυριότερα τα ζητήματα που προκύπτουν από την διαχείριση του μεταναστευτικού, τις συνθήκες εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού ενόψει και της εφαρμογής των μέτρων για τη αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19, την στελέχωση και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό  των Αστυνομικών Υπηρεσιών, και των μεταγωγών.

Από την πλευρά του κ. Αρχηγού αλλά και από τους επιτελείς υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα που τέθηκαν τα οποία είναι γνωστά, και γίνεται  προσπάθεια για την αντιμετώπιση τους. Παράλληλα μας ανακοινώθηκε ότι στην νέα κανονιστική των μεταγωγών υιοθετήθηκαν στο σύνολο τους οι προτάσεις μας και επιλύονται  πολλά και χρόνια ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, ενώ θα είναι έτοιμη για να εφαρμοστεί αφού εγκριθούν οι οικονομικές διαφοροποιήσεις που θα προκύψουν οι οποίες παρόλο που είναι ελάχιστες θα πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία που δυστυχώς είναι χρονοβόρα.

Επίσης συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την  Υφυπουργό Υγείας,  κα Ράπτη Ζωή στην οποία αφού της έγινε ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές μας λόγω του μεταναστευτικού και των επιπλέον δυσκολιών που εμφανίστηκαν με τη έξαρση της πανδημίας του covid 19, όπως και τα επιπλέον προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα και  ζητήθηκε στο πεδίο που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας  η συμβολή της για την αντιμετώπιση τους. Τα θέματα που τέθηκαν είναι  1.- Άμεση πραγματοποίηση τεστ αντισωμάτων σε όλους τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στις  περιοχές  μας. Ακολούθως , κάθε εβδομάδα πραγματοποίηση rapid test. 2.- Υποβολή σε rapid test  σε όλους τους νεοεισερχόμενους στη Χώρα παράτυπους  μετανάστες. 3.- Ύπαρξη  σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση ψυχολόγου, προς κάλυψη αναγκών του Αστυνομικού προσωπικού . 4.- Οι ψυχικά νοσούντες πολίτες , να μεταφέρονται – μετάγωνται στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας,  από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές ή Ψυχιάτρους και όχι από Αστυνομικές δυνάμεις.

Από την πλευρά της η κα Υφυπουργός αφού αναγνώρισε  το δίκαιο τον αιτημάτων δεσμεύτηκε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την εξεύρεση  των ενδεδειγμένων λύσεων.

Πρόεδρος

Β. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Δωδ/νησου

Πρόεδρος

Ν. Λέσβου

Πρόεδρος

Ν. Σάμου

Πρόεδρος

Ν. Χίου

Πρόεδρος

Ν. Κυκλάδων  

 

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία ΑΠΕΣΣΟΣ Μιχαήλ  ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος