Η Εκκλησία θωρακίζει πνευματικά τα Σώματα Ασφαλείας στη μάχη με τον κορονοϊό

Ειδική δέηση υπέρ υγείας για όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, για την ενίσχυση και προστασία τους από τον κίνδυνο της πανδημίας του κορονοϊού τελέστηκε σήμερα το πρωί στην Αθήνα.

του Αναστάσιου Βόπη

Προηγήθηκε θεία λειτουργία στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους, την οποία τέλεσε ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

“Σήμερα η Εκκλησία μας σας θωρακίζει πνευματικά”, ήταν το μήνυμα που έστειλε στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας ολόκληρης της χώρας ο Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος και πρόσθεσε πως “έτσι θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε με περισσότερη δύναμη στα δύσκολα καθήκοντα που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες”.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο αγιασμός ο οποίος μοιράστηκε στους πιστούς και σε όλες τις κεντρικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι η συμβολή της Εκκλησίας στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας είναι καθοριστική αφού μέσα από τις αγιαστικές τελετές που τελεί, δρα ευεργετικά τονώνοντας το ηθικό και την ψυχολογία όλων εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: orthodoxia.info