Αρπαγή Μαρκέλλας: Σάλος με τις καταγγελίες για εμπλοκή γνωστού επιχειρηματία

Τη μεταφορά της 10χρονης Μαρκέλλας και του 6χρονου αδελφού της σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για τη μεταφορά της μικρής ελήφθη κατ’ εξαίρεση όσων προβλέπονται σε τέτοιες περιστάσεις, καθώς χρήζει ειδικής προετοιμασίας και δουλειάς με παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο, για να μπορέσει στη συνέχεια να επιστρέψει στο οικείο της περιβάλλον.

Όσον αφορά στη μεταφορά του 6χρονου αγοριού σε δομή και αν αυτή «δείχνει» κάτι για την οικογένεια, ο δικηγόρος απαντά, μιλώντας στο Open, ότι: «Η μία εκδοχή είναι αυτή. Πιθανότατα υπάρχει και μια άλλη εκδοχή. Επειδή η 10χρονη με τον αδελφούλη της είναι συνδεδεμένοι, για να γίνει μια φυσιολογική μετάβαση και να μην γίνει απότομα, δεν γνωρίζω πώς έχουν επιλέξει να επαναφέρουν το κορίτσι σε μια φυσιολογικότητα».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος εξετάζει την πρώτη εκδοχή, καθώς και το ότι μετά τον εντοπισμό της 10χρονης υπήρξαν επαφές της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης με το οικογενειακό περιβάλλον το παιδιού.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κούγιας υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι να μιλήσει η Μαρκέλλα.

Σχετικά με την πιθανότητα εμπλοκής της οικογένειας στην αρπαγή, ο δικηγόρος τόνισε ότι η εκδοχή αυτή έχει εξεταστεί και αποκλειστεί.

Για την εμπλοκή επιχειρηματία στην υπόθεση, σχολίασε πως ο συνήγορος της 33χρονης προφυλακισθείσας, Βασίλης Νουλέζας, επιβεβαίωσε την επικοινωνία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον συνάδελφό του να του πει γιατί τον πήρε τηλέφωνο ο επιχειρηματίας -του οποίου δεν αποκάλυψε την ταυτότητα- αφενός έκανε μέρες να του απαντήσει, αφετέρου, όταν το έπραξε «δεν ήταν και πολύ… πειστικός» και είπε ότι το έκανε με δική του πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες, ο Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του στον Status fm 107,7 Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ότι «δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιο πρόσωπο, έναν πολύ επώνυμο επιχειρηματία, ο οποίος του ζητούσε να συναντηθεί με τον κ. Νουλέζα και να τα βρουν, όπως είπε χαρακτηριστικά».

Τι απαντά ο δικηγόρος της 33χρονης

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 33χρονης Βασίλης Νουλέζας χαρακτήρισε «αστείο» τον ισχυρισμό του Αλέξη Κούγια. Ο κ. Νουλέζας υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη «απλά προσφέρθηκε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια και να κάνει κάποια δώρα στη μικρή κι αυτό παρεξηγήθηκε».

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης πρόσθεσε ότι επρόκειτο για μια προσωπική, ανεπίσημη κουβέντα με τον Αλέξη Κούγια με τον οποίο γνωρίζονται 15 χρόνια και τόνισε ότι ο κ. Κούγιας έσπευσε να τη δημοσιοποιήσει για λόγους δημοσιότητας. Παρ’ όλα αυτά δεν αρνήθηκε τη συνάντησή του με επιχειρηματία ο οποίος εξέφρασε τη συμπάθεια για το δράμα της μικρής και το ενδιαφέρον του για την οικογένειά της.