Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων συναδέλφων μας – Δέσμευση του Δημάρχου Αθηναίων για τη μετονομασία της οδού Λ. Πορφύρα σε οδό Νεκτάριου Σάββα

Με μια σεμνή τελετή παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δημάρχου Αθηναίων και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου οι Ομοσπονδίες (Π.Ο.ΑΣ.Υ. – Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) τίμησαν χθες 17 Ιουνίου 2020 τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γεωργίου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα, ο πρώτος στις 17 Ιουνίου 2009, από αδίστακτους τρομοκράτες, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια και ο δεύτερος, στις 17 Ιουνίου 2013, στο Δίστομο Βοιωτίας, σε επιχείρηση σύλληψης αδίστακτων δραπετών.

Το τρισάγιο τελέστηκε στην οδό Λάμπρου Πορφύρα, στο χώρο που έχει τοποθετηθεί από τις Ομοσπονδίες μας μαρμάρινη στήλη και ένα προσκυνηματικό εκκλησάκι για να θυμίζουν στους περαστικούς ότι εκεί θυσιάστηκε ένας από τους εκατοντάδες μαχόμενους συνάδελφους μας, υπερασπιζόμενος το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι η Πολιτεία ΔΕΝ έχει ακόμα νομοθετήσει την επικινδυνότητα της εργασίας μας παρά τους 131, συνολικά, αδικοχαμένους συναδέλφους μας τα τελευταία χρόνια, ενώ απευθυνόμενος και στον Δήμαρχο Αθηναίων, του υπενθύμισε τη δέσμευση που είχε δώσει στην τελευταία κοινή συνάντηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. & της Ένωσης Αθηνών μαζί του, σχετικά με τη μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα σε οδό Νεκτάριου Σάββα, ως ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς της αστυνομίας, αλλά και καταδίκης της τρομοκρατίας. Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της μετονομασίας της προαναφερόμενης οδού σε οδό Νεκτάριου Σάββα, ευχαριστώντας παράλληλα την Ελληνική Αστυνομία για όσα καθημερινά κάνει για την πόλη της Αθήνας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών η οποία παρευρέθηκε με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της και αντιπροσώπων της,  εκφράζει τον σεβασμό της στους Ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας, βροντοφωνάζοντας για άλλη μια φορά ότι η Πολιτεία οφείλει να κάνει ακόμα πολλά για να είναι ασφαλής ο Έλληνας Αστυνομικός.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος