Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις σε ένα 24ωρο

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβε, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνολικά δεκατρία (13) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:
  • 20χρονου αλλοδαπού στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ο οποίος κατείχε (10) μικροδέματα κάνναβης, ενώ κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (49) πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Δύο αλλοδαπών ηλικίας 24 και 20 ετών στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (52,08) γραμμαρίων.
  • 34χρονου ημεδαπού στην περιοχή Χαριλάου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, ο οποίος κατείχε (4) μικροδέματα ηρωίνης, καθώς και το χρηματικό ποσό των (652) ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
  • 33χρονου αλλοδαπού στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροδέμα κάνναβης. Σημειώνεται ότι 33χρονος νωρίτερα, προ του αστυνομικού ελέγχου τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.