Όργη και ξέσπασμα Μάχιμων ΔΙ.ΑΣ.: “Είμαστε αστυνομικοί, όχι δικαστές”

Αυτούσια η επιστολή που έστειλαν στο PoliceNews οι Μάχιμοι ΔΙ.ΑΣ. και οι ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) για την πραγματικότητα που διαστρεβλώνουν από άγνοια ή επί τούτου κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί μέσα από ρεπορτάζ τους από τα δελτία ειδήσεων.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή τους:

“Είμαστε μάχιμοι αστυνομικοί σε ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και πρόληψης καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους συναδέλφους μας πρόσφατα ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ (www.ant1news.gr/eidiseis/article/569524/apokleistika-ston-ant1-symmories-anilikon-rimazoyn-to-ilion-binteo) και του MEGA (www.megatv.com/r.asp?pubid=38587407).

Στα ρεπορτάζ προβάλλονται βίντεο από την εγκληματική δράση  του ανήλικου Ρομά Σούτα. Ο συγκεκριμένος ανήλικος είτε μόνος και με συνεργούς του εισβάλει σε καταστήματα την νύχτα και κλέβει. Η δράση του δεν περιορίζεται στην Δυτική αλλά σε όλη την Αττική. Τον έχουμε συλλάβει στο αυτόφωρο από Γλυφάδα μέχρι Κέντρο. Για τις κλοπές που προβάλλονται στα δελτία ειδήσεων έχει συλληφθεί.

Καταλαβαίνουμε την αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν και αυτοί με την σειρά τους, πώς καθένας έχει τον ρόλο του.

Σε συνομιλίες του facebook, συνάδελφοι εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους, που παρά τις συλλήψεις μας σε όλες τις περιπτώσεις η δικαιοσύνη τους αφήνει ελευθέρους με παρόντα, να επαναλάβουν τα εγκλήματα τους. Δυστυχώς οι αρμόδιοι για την απονομή δικαιοσύνης είναι οι εισαγγελείς και οι δικαστές και όχι η αστυνομία.

Ο συγκεκριμένος ανήλικος με τον συνεργό του, την ώρα που προβαλλόταν το ρεπορτάζ στον ΑΝΤΕΝΝΑ, βρισκόταν στα κρατητήρια του ΑΤ Περιστερίου για κλοπή τάυτην. Το αποτέλεσμα; Αφέθηκε ελεύθερος.

Το τελευταίο έτος έχει συλληφθεί τουλάχιστον 20 φορές.

Η αστυνομία είναι εδώ. Ελπίζουμε να υπάρξει δραστηριοποίηση και από τη δικαιοσύνη.