Επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους – Όχι στην επιστροφή του μπαχάλου της προηγούμενης πενταετίας!

Κλειστή Δομή

Δυστυχώς, την επιστροφή στην κανονικότητα που όλη η κοινωνία προσδοκά, μετά την πανδημία που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη, ορισμένοι κύκλοι την εκλαμβάνουν ως επιστροφή στη δική τους καθημερινότητα, που έχει ως σκοπό τη βία, την ανομία, τις τυφλές επιθέσεις, την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας και την εγκληματικότητα.

Μια καθημερινότητα που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που επιζητά και έχει ανάγκη η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι αναζητούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματά τους, αποδοκιμάζοντας τέτοιες πρακτικές μισαλλόδοξων μυαλών.

Οι τελευταίες επιθέσεις σε διάφορες αλυσίδες καταστημάτων, σε ΑΤΜ, αλλά ιδίως οι χθεσινές εμπρηστικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ στο χώρο στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών και μέσα στο χώρο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, τυλίγοντας στις φλόγες υπηρεσιακά οχήματα (!!!), αποδεικνύει ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα της καραντίνας, ΕΜΕΝΑΝ ΣΠΙΤΙ για να ενορχηστρώνουν τα επόμενα χτυπήματά τους.

Ειδικότερα οι άνανδρες επιθέσεις κατά αστυνομικού στόχου αλλά και στην καρδιά της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή – σωματική ακεραιότητα συναδέλφων, ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα με παρόμοιες επιθέσεις , καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς της Πολιτείας ότι η δράση συγκεκριμένων κύκλων ανομίας και αστάθειας, έχει περιοριστεί.

Δυστυχώς η προσπάθεια για τον περιορισμό τέτοιων φαινομένων δεν έχει ακόμα τελειώσει. Απαιτείται συντονισμός ενεργειών με ανάλογη διαχρονικά πολιτική βούληση και όχι επικοινωνιακές κορώνες.

Πότε θα δημιουργήσει η Πολιτεία ασφαλείς συνθήκες εργασίας και σύγχρονες αστυνομικές υποδομές, ώστε η ασφάλειά μας να μην επαφίεται αποκλειστικά στον αστυνομικό επαγγελματισμό, στην συναδελφική αλληλεγγύη, στο φιλότιμο ορισμένων Διοικητών, στις χορηγίες χάριν ιδιωτικής πρωτοβουλίας ή τελείως στην τύχη; Ούτε φυσικά το υστέρημα των συναδέλφων μας μπορεί να καλύπτει τις αδυναμίες της Διοίκησης, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Ιδίως στην περίπτωση της Τροχαίας Αθηνών ο Διευθυντής της Υπηρεσίας με προσωπικές του ενέργειες και με βοήθεια από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης προσπαθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει συνθήκες πραγματικής ασφάλειας στον χώρο στάθμευσης όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, οφείλουμε να εξάρουμε τον επαγγελματισμό του συναδέλφου που εκτελούσε καθήκοντα σκοπού στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, ο οποίος με τις άμεσες ενέργειές του απέτρεψε να επεκταθούν οι εστίες της επίθεσης, τον Αξιωματικό Υπηρεσίας που ενεργοποίησε άμεσα όσες δυνάμεις βρίσκονταν πλησίον καθώς και τον Επόπτη που βρέθηκε στο σημείο.

Τα ίδια συγχαρητήρια ανήκουν και στο συνάδελφο που εκτελούσε καθήκοντα πεζής περιπολίας εντός της περιμετρικής περίφραξης του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενός χώρου ατελείωτου, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Άμεσες και ανάλογες ήταν οι ενέργειές του, προκειμένου να προσέλθουν οι ενισχύσεις. Πατώντας όμως το PRESS στον ασύρματο … «ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ».

Το γνωστό και χιλιοαναδεικνυόμενο ζήτημα με τις επικοινωνίες, λίγο έλλειψε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του συναδέλφου μας. Έχουμε ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πολλάκις γνωστοποιήσει με κείμενα, επιστολές, έγγραφα, καταγγελίες, ψηφίσματα κλπ παρεμβάσεις μας, ότι οι επικοινωνίες με τους ασυρμάτους παραμένουν προβληματικές.

Απευχόμαστε, αλλά αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα από το Κράτος, θα έχουμε χειρότερα περιστατικά. Δεν μας αρκούν οι βαρύγδουπες δηλώσεις.

Απαιτούμε λύσεις, θεσμική θωράκιση και πραγματική αναγνώριση του καθημερινού αγώνα που δίνουν οι αστυνομικοί ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα και στη δράση ομάδων που στοχεύουν να πλήξουν το Κράτος, τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τη ζωή, την τιμή, την περιουσία και τον ιδρώτα του έντιμου Έλληνα φορολογούμενου Πολίτη.

Κλείνοντας τονίζουμε στην σημερινή Ηγεσία ότι οι προκάτοχοί τους αρνήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα αυτά με αποφασιστικότητα και άφησαν τον Έλληνα αστυνομικό έρμαιο των ορέξεων οργανωμένων μειοψηφιών, ελπίζοντας  να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο διότι θα μας βρει απέναντι της.

  Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους να γίνουν ξανά στόχοι σε πεδίο βολής.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος