Παραλίγο ατύχημα με C-130 στην 112 Πτέρυγα Μάχης

Ένα παραλίγο ατύχημα το πρωί στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα προκάλεσε ανησυχία προς στιγμήν στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, με μια ανάσα ανακούφισης να βγαίνει λίγο αργότερα

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Χρήστου Μαζανίτη και του enikos.gr, το C-130 της 112 Πτέρυγα Μάχης επέστρεφε από αποστολή και προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10.00 πμ στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο. Ενώ είχε ολοκληρώσει την τροχοδρόμηση και βρισκόταν στην διαδικασία του backtrack για να πάει για παρκάρισμα, παρουσίασε πρόβλημα στο βάκτρο, δηλαδή την μπουκάλα που συγκρατεί έναν από τους ρηναίους τροχούς. Το πλήρωμα αντιλήφθηκε αμέσως το πρόβλημα και ακινητοποίησε το αεροσκάφος. Μία κίνηση, που καταδεικνύει την εμπειρία των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία γλίτωσε από τα χειρότερα.

Η ακινητοποίηση του αεροσκάφους και ο έλεγχος στους ρηναίους τροχούς έδειξε ότι ένα κομμάτι του βάκτρου είχε σπάσει, κάτι που ως βλάβη θεωρείται από έμπειρους αεροπόρους ως πιθανή. Ίσως να πρόκειται για αστοχία υλικού, είναι η μία από τις πρώτες εκτιμήσεις. Όπως και να ᾽χει, είναι μία βλάβη που σε 2 εβδομάδες το πολύ θα έχει επισκευαστεί και θα βρίσκεται και πάλι στον αέρα.

Είναι γεγονός ότι σε ότι αφορά τα μεταγωγικά αεροσκάφη υπάρχει πρόβλημα με τις διαθεσιμότητες, με την ηγεσία του ΓΕΑ, ωστόσο, να προχωρά σε ενέργειες που σύντομα θα φέρουν τα πολυπόθητα αποτελέσματα επαύξησης των διαθεσιμοτήτων.