Πρόεδρος Π.Ο.ΑΣ.Υ.: Θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Αστυνομικού μέσα από επιστημονικές μελέτες (vid)

Στη χθεσινή απογευματινή εκπομπή: «Αστυνομία και Κοινωνία» που μεταδίδεται ζωντανά κάθε Δευτέρα στις 19:00 από το BLUE SKY, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ μίλησε για το υπερώριμο και διαχρονικό αίτημα του Συνδικαλιστικού Κινήματος, αναφορικά με την αναγνώριση του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως επικίνδυνου, ενώ αναφέρθηκε και στις εκατοντάδες δράσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που αφορούν το θέμα αυτό και περιλαμβάνουν ανακοινώσεις, επιστολές, ομιλίες επιστημόνων, ψηφίσματα συνεδρίων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ημερίδες, αποφάσεις Δ.Σ, συναντήσεις με την Πολιτική & Φυσική Ηγεσία κ.ά.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. μίλησε για τη μη σοβαρή ενασχόληση της Πολιτείας με το ζήτημα αυτό και τις περιστασιακές – πρόχειρες πολλές φορές προτάσεις που λειτουργούσαν και λειτουργούν ως πυροτεχνήματα, ενώ ανέπτυξε τη σοβαρή πρωτοβουλία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας για την ίδρυση ειδικού Φορέα με αποκλειστικό σκοπό την εκπόνηση μελέτης και την κατάθεση πρότασης για την αναγνώριση του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως επικίνδυνου.

Ο κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Ινστιτούτου Prolepsis που ειδικεύεται στη διεξαγωγή πρωτότυπης έρευνας στον ευρύτερο χώρο της Δημόσιας Υγείας, ενώ τόνισε ότι απαιτούνται σθεναρά επιχειρήματα με σοβαρότητα και συλλογική προσπάθεια, αρμοδιότητας Δευτεροβάθμιου Συνδικαλιστικού οργάνου, για την υλοποίηση του προαναφερόμενου σκοπού.

Τέλος, στην εκπομπή προβλήθηκε και το βίντεο του 29ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που σχετίζεται με την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του Αστυνομικού.