Ένωση Αθηνών: Το «ευχαριστώ» της για την μάχη των αστυνομικών με τον κορονοϊό

Κλειστή Δομή

Με ένα βίντεο στο YouTube η Ένωση Αθηνών θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη συμβολή τους κατά την περίοδο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

«Είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα που έδωσαν οι συνάδελφοί μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, τόσο για την προστασία των συνόρων της Πατρίδας μας, όσο και για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην κοινωνία» σημειώνουν από την Ένωση Αθηνών.

«Ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός αξίζουν το σεβασμό όλων» προσθέτουν κάτω από το βίντεο που περιλαμβάνει εικόνες από τους αστυνομικούς εν ώρα υπηρεσίας. Στόχος της Ένωσης υπήρξε όπως σημειώνει «να διασφαλίσουμε όσο αυτό ήταν δυνατό, καλύτερες συνθήκες για όλους εκείνους οι οποίοι καθημερινά εργάζονταν εκτιθέμενοι στους παντοειδείς κινδύνους».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αθηνών

«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα που έδωσαν οι συνάδελφοί μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, τόσο για την προστασία των συνόρων της Πατρίδας μας, όσο και για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην κοινωνία. Ήταν προφανές και απολύτως λογικό ότι μετά τη μάχη που έδωσαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι αστυνομικοί θα αναλάμβαναν το δύσκολο έργο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός αξίζουν το σεβασμό όλων. Ως το μεγαλύτερο σε μέλη Πρωτοβάθμιο Σωματείο Αστυνομικών της Χώρας, από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας αλλά και στην κοινωνία, να διασφαλίσουμε όσο αυτό ήταν δυνατό, καλύτερες συνθήκες για όλους εκείνους οι οποίοι καθημερινά εργάζονταν εκτιθέμενοι στους παντοειδείς κινδύνους. Η Διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών όλο αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποίησε δεκάδες παρεμβάσεις για όλα τα ζητήματα που ανέκυπταν, χωρίς ποτέ να υποκύψει σε λαϊκίστικες φωνές.

Ο αγώνας μας ήταν και θα συνεχίσει να είναι θεσμικός, δια μέσω των αρμόδιων οργάνων του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ώστε η Πολιτεία να κάνει πράξη το «χρέος» που έχει απέναντί μας. Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο – μέλος μας Υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσεπραηλίδη που υπηρετεί στην Υ.Α.Τ., για την επιμέλεια αυτού του συγκινητικού βίντεο. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθηνών
Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης
Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος»