Καίρια η καταγγελία του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης – Με την άμεση παρέμβαση της ΠΟΑΣΥ επιλύθηκε ένα ακόμη φλέγον ζήτημα

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί σε όλους τους συναδέλφους, αλλά στέλνει και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι κανένα πάρεργο και καμία ξένη αποστολή δεν θα δεχτούμε να αναλάβει ο πολύπαθος Οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο σκληρά εργαζόμενος Αστυνομικός.

Έτσι, μετά την δημόσια καταγγελία και παρέμβαση του εκλεγμένου στο συνδικαλιστικό κίνημα Μέλους μας, Εμμανουήλ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ, το Σάββατο 25/4/2020, για το ότι επρόκειτο να αναλάβουν καθήκοντα θερμομέτρησης οι ίδιοι οι Αστυνομικοί στις εισόδους του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, κάτι βέβαια που προξένησε εύλογες απορίες και ανησυχίες σε όλους μας, χθες, Δεύτερα 27/4/2020, κατά τη συνάντηση κλιμακίου του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, της ΠΟΑΣΥ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο, με τη φυσική και πολιτική ηγεσία του Σώματος, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ετέθη και αυτό το εξαιρετικά σοβαρό θέμα, με όλες τις παραμέτρους μάλιστα. Ενημερώθηκαν δηλαδή και ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά την παρέμβαση της ΠΟΑΣΥ, σήμερα, Τρίτη 28/4/2020 το πρωί, δόθηκε εντολή να αφαιρεθούν τα τρία (3) ειδικά θερμομετρα για θερμομέτρηση που είχαν δοθεί στους Αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσία φύλαξης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αφού κάτι τέτοιο δεν ανάγεται στα ήδη πολυδιάστατα και πολυεπίπεδα καθήκοντα του Έλληνα Αστυνομικού.

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης ευχαριστεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας (ΠΟΑΣΥ) για τα άμεσα αντανακλαστικά της και την καίρια παρέμβασή της, που για ακόμα μία φορά διασφάλισε τον σκληρά εργαζόμενο Αστυνομικό.

Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2020
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης