Θεσσαλονίκη: Τσακώθηκε με τον πατέρα του, τον περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό και τον έκαψε

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης πέρασε σήμερα ο 45χρονος, ο οποίος από χθες το απόγευμα βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανθρωποκτονία σε βάρος του 85χρονου πατέρα του, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε διαμέρισμα

Χθες το πρωί ο 45χρονος διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του στο διαμέρισμα όπου διέμενε η οικογένεια. Μετά τον διαπληκτισμό, ο 45χρονος του έριξε του εύφλεκτο υγρό, του έβαλε φωτιά τράπηκε σε φυγή. Η άμεση κινητοποίηση των Aρχών είχε ως συνέπεια ο άνδρας να συλληφθεί χθες το απόγευμα.

Οι πυροσβέστες που εντόπισαν νεκρό τον ηλικιωμένο απομάκρυναν από διπλανό διαμέρισμα στο οποίο κατέφυγαν, τόσο τη σύζυγό του, όσο και τον άλλο γιο τους, οι οποίοι έφεραν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης. O 45χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Προσήλθε σήμερα στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης χωρίς δικηγόρο και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στην 5η Ειδική Ανακρίτρια την Πέμπτη.

Ο ίδιος συνελήφθη λίγες ώρες μετά την πράξη του σε εξοχική κατοικία στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου τον εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που ανέλαβαν να διερευνήσουν την υπόθεση.

 «Προβληματική η σχέση με τον πατέρα μου»

Ο 45χρονος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ισχυρίστηκε προανακριτικά ότι η σχέση του με τον πατέρα του -πρώην στρατιωτικό- ήταν προβληματική και είχαν συχνά καυγάδες. Ύστερα από έναν ακόμη καυγά, ο ίδιος κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανό τον πατέρα του, αναφέροντας στην προανακριτική του κατάθεση ότι ο 87χρονος τού μίλησε «ειρωνικά».

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, με δέκα πυροσβεστικά και 25 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Διαβάστε όλα τα τελευταία αστυνομικά νέα στο www.policenews.gr