Ανατριχιάζει η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα – Βρέθηκε χθες στο σημείο της συντριβής του Χιούι

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες Κυριακή του Πάσχα, 19 Απριλίου 2020, από την πτώση του μοιραίου Ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, παρασέρνοντας στο θάνατο τέσσερα στελέχη επιβαίνοντες, του Στρατού Ξηράς, ενώ από θαύμα της Παναγίας Ακρωτηριανής, Σεριφιώτησας, Θεραπεύτριας, σώθηκε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία κατά καιρούς διηγείται το θαύμα της διάσωσής της.

Το μοιραίο ελικόπτερο τύπου ”χιούι” απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου της 1ης ΤΑΞΑΣ και θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των Ελληνοαλβανικών συνόρων, για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Ιωαννίνων, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Συνετρίβη όμως λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή κοντά στο χωριό Σαραντάπορο της Ελασσόνας, πιθανότατα λόγω της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσε στην περιοχή τη στιγμή εκείνη.

Τα τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή ήταν, ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.

Με αφορμή τα τρία χρόνια από τη μαύρη επέτειο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, η μοναδική επιζήσασα Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, βρέθηκε χθες Κυριακή του Πάσχα στον τόπο της τραγωδίας, για προσκύνημα στο εικόνισμα της Παναγίας που η ίδια έχει αφιερώσει για τη σωτηρία της, ανάβοντας ένα κερί και προσευχόμενη για την ανάπαυση της ψυχής των κεκοιμημένων συναδέλφων της.

Δείτε το μήνυμά της:

Πηγή: kranosgr.com/του Ηλία Προύφα