Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για το Πάσχα

«Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα, που διανύουμε, εντυπώνονται στη Χώρα μας με ιδιαιτέρως ξεχωριστό τρόπο, αναδεικνύοντας την πραγματική δύναμη της θέλησης της κοινωνίας μας να θέτει όρια σε κινδύνους, που την απειλούν, και να υπερέχει ως νικήτρια με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

Όλοι μας καλούμαστε να αναλάβουμε και να αφουγκραστούμε την κοινωνική και ατομική μας ευθύνη στο πλαίσιο πρωτόγνωρων συγκυριών, συμβαδίζοντας με την πνευματικότητα και την κατάνυξη της Εβδομάδας των Παθών. Η δοκιμασία, ο πόνος και η αυταπάρνησή του Κυρίου μας μάς ενδυναμώνουν στις προσωπικές δοκιμασίες και μας ωθούν στην ενστέρνιση αξιών σεβασμού, αγάπης και αυτοθυσίας για το συνάνθρωπό μας και της ίδιας του της ζωής.

Ενώπιον του ιδιάζοντος κοινωνικού κλίματος, που έχει πλέον διαμορφωθεί σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της καλείται με περισσή αποφασιστικότητα να δίνει καθημερινό αγώνα για τη διασφάλιση της κοινωνικής ισορροπίας και της εσωτερικής ασφάλειας με την αισθητή μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, και την εμφύσηση του αισθήματος εγγύτητας και εμπιστοσύνης προς τον πολίτη.

Κάθε ένας από εσάς ξεχωριστά, με προσωπική σωματική και ψυχική γενναιότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων του για την αντιμετώπιση καίριων κοινωνικών ζητημάτων, όπως το μεταναστευτικό ζήτημα και, φυσικά, η πανδημία του κορωνοϊού, αποδεικνύει διαρκώς ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δύναμη, τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό να είναι παρούσα και να υπερασπίζεται με ζήλο την κοινωνική ισορροπία και αρμονία με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Η αισιοδοξία για ένα ασφαλές μέλλον και ασφαλείς πολίτες, στηρίζεται σε όλους εσάς, το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, που εργάζεστε και αυτές τις Άγιες Ημέρες με κοινωνική ευαισθησία, επαγγελματισμό και συνέπεια, διατηρώντας μέσα σας το θαύμα της Αναστάσεως με πίστη, ελπίδα, αισιοδοξία, αλλά και με προσωπική και οικογενειακή υπέρβαση, υπερπηδώντας ποικίλα εμπόδια με σκοπό την εθνική και κοινωνική ανάσταση.

Για αυτή τη συμβολή, σας είμαι ευγνώμων και εύχομαι η φλόγα του ανέσπερου Φωτός να μεταγγίζει άπλετη χαρά, υγεία και ευτυχία σε εσάς προσωπικά και στις οικογένειές σας.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!»