Κρήτη: Πυροβολισμοί και εκφοβισμοί εν μέσω κορονοϊού

Αυτές είναι οι Διαταγές: Πότε επιτρέπεται η επιβίβαση πολιτών σε περιπολικών

Σοβαρές καταγγελίες για τα ανεξέλεγκτα κοπάδια, πυροβολισμοί και εκφοβισμοί εν μέσω κορονοϊού

Όσο οι περισσότεροι …Μένουμε Σπίτι λόγω κορονοϊού, κάποιοι κτηνοτρόφοι δρουν ανεξέλεγκτα και αφήνουν τα κοπάδια τους να καταστρέφουν χωρίς …οίκτο τις περιουσίες βιοπαλαιστών. Οι αγροζημίες είναι διαχρονική πληγή για την ύπαιθρο της Κρήτης, θα περίμενε ωστόσο κάποιος  αυτή την κρίσιμη περίοδο, που ολόκληρη η ανθρωπότητα ζει τον εφιάλτη της πανδημίας, να υπήρχε και  φιλότιμο!

Οι καταγγελίες-μαρτυρίες που φθάνουν στη διάθεση του Cretalive περιγράφουν μία εξωφρενική κατάσταση στην ενδοχώρα του νομού. Συντοπίτες μας  κλαίνε με πόνο ψυχής αντικρίζοντας μετά από μέρες τις περιουσίες τους κατεστραμμένες από την εισβολή κοπαδιών. Ακόμα και τώρα που ο θάνατος καραδοκεί, κάποιοι εξακολουθούν να μην σέβονται συνανθρώπους και νόμους.

«Πυροβόλησαν για εκφοβισμό»

Σε χωριό της Μεσσαράς φέρεται να έπεσαν ακόμα και πυροβολισμοί προκειμένου, όπως καταγγέλλεται, ο κτηνοτρόφος να εκφοβίσει τον ιδιοκτήτη του ελαιώνα ώστε να αποχωρήσει κακήν-κακώς.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε την Πέμπτη. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του βιολογικού ελαιώνα που αριθμεί 700 δένδρα, άκουσε τους πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση. Κατάλαβε τι συνέβαινε και ανήσυχος επικοινώνησε με τον γιο του, ο οποίος ήταν σε έναν αμπελώνα της οικογένειας. Ο γιος συνέστησε στον πατέρα να αποχωρήσει για να μην συμβεί κάποιο κακό και μετέβη στον ελαιώνα τους απογευματινές ώρες. Ήδη η καταστροφή ήταν αρκετά μεγάλη. Με βάση πραγματογνώμονα, η ζημιά υπολογίζεται στο 15-25% του φυλλώματος των βιολογικών ελαιόδεντρων.

Η πλευρά των παθόντων υποστηρίζει ευθέως ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν για εκφοβισμό με σκοπό να αναγκαστεί ο ιδιοκτήτης να αποχωρήσει για να βοσκήσουν ανεξέλεγκτα τα ζώα του κοπαδιού.

Άμεσα τα αντανακλαστικά της Αστυνομίας

 Την Παρασκευή έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού στην οποία έγινε και αναλυτική αναφορά των όσων προηγήθηκαν με τους πυροβολισμούς. Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Φαιστού ήταν άμεση. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου έγινε σύλληψη του κτηνοτρόφου, ο οποίος κατονομάστηκε με βάση την καταγγελία.

«Χίλια μπράβο στους αστυνομικούς που σε μία  κρίσιμη περίοδο επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και κινητοποιήθηκαν αποτελεσματικά, στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής σε όσους λυμαίνονται την κρητική ύπαιθρο» τόνισε ο γιος της οικογένειας των παθόντων, επισημαίνοντας ότι η αυτόφωρη σύλληψη του κτηνοτρόφου είναι κάτι που ήδη συζητείται θετικά στην περιοχή.

«Μετά από πλήθος καταγγελιών, μηνύσεων, συστάσεων, το βασικό είναι να κατανοήσουν οι κτηνοτρόφοι ότι δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν ανεξέλεγκτα σε βάρος των πολιτών και να καταστρέφουν τις περιουσίες τους. Αυτές οι παράνομες ενέργειες πρέπει πλέον να σταματήσουν» επισήμανε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας των παθόντων κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης.

Πηγή: cretalive.gr